Wat zijn ADL hulpmiddelen?

17 december 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid

Je bent de term vast wel eens tegen gekomen: ADL hulpmiddelen. Dit is een verzamelnaam voor alle middelen die helpen om het dagelijks leven wat gemakkelijker te maken. Dat is natuurlijk een ontzettend breed begrip en waarschijnlijk weet je nu nog steeds niet precies wat we verstaan onder ADL hulpmiddelen. Daarom vertellen we in dit artikel alles wat je moet weten over deze hulpmiddelen!

Wat is ADL?

ADL is typisch zo’n afkorting die we regelmatig voorbij zien komen, zonder dat we eigenlijk weten wat de afkorting inhoudt. ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. Wanneer we het dus over ADL hulpmiddelen hebben, bedoelen we middelen die ons helpen bij dingen de we dagelijks moeten doen. Je kunt denken aan dagelijkse gebeurtenissen voor jezelf zoals aankleden, douchen en naar bed gaan. Onder ADL vallen echter ook de huishoudelijke taken zoals stofzuigen, wassen en ga zo maar door. Ook buitenshuis zijn er genoeg bezigheden die onder Algemeen Dagelijkse levensverrichtingen worden verstaan. Het bezoeken van familie bijvoorbeeld, of boodschappen doen.

ADL Hulpmiddelen

De dagelijkse dingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, kunnen andere mensen ontzettend veel moeite kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die minder valide zijn of mensen die ouder worden en waarbij het lichaam langzaam maar zeker gebreken gaat vertonen. Om ervoor te zorgen dat de dagelijkse verrichtingen voor deze mensen dragelijker worden zijn er vele soorten ADL hulpmiddelen ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rollator, een douchestoel of speciale schoenen. ADL hulpmiddelen kun je in alle soorten en maten krijgen.

Dagelijkse routine

Het is belangrijk om zoveel mogelijk dagelijkse routine te hebben in het leven. Ook wanneer je minder valide bent of een dagje ouder wordt. Dat is dan ook de reden dat ADL hulpmiddelen zo ontzettend belangrijk zijn. Ze helpen mensen om de dagelijkse dingen te doen, die ze zonder deze hulpmiddelen niet of nauwelijks kunnen doen. De hulpmiddelen helpen deze mensen om dingen te doen die anderen vanzelfsprekend vinden. Al deze hulpmiddelen zijn terug te vinden in diverse webshops op internet en worden soms vergoed.

Auteur:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.