Wat is een pretecho?

4 juni 2018 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Natuurlijk weet je pas echt hoe je kindje eruit ziet nadat deze geboren is. Maar tijdens je zwangerschap kun je wel zien of je kindje al een bos haar heeft of bijvoorbeeld jouw kuiltjes in zijn wangen. Dit kun je allemaal zien dankzij een pretecho.

De standaard echo’s tijdens je zwangerschap

In Nederland is het zo dat je tijdens je zwangerschap een paar standaard echo’s aangeboden krijgt. Dit zijn de termijnecho en de 20-weken echo. Soms is het zo dat de verloskundige besluit om vanwege medische redenen nog een echo te maken. Dit kan een vroege echo zijn rond de 6 weken, een groei-echo rond de 30 weken of een liggingsecho rond de 36 weken. De standaard echo’s die je aangeboden krijgen worden vergoed maar pretecho’s niet. Dit is zo omdat een pretecho geen standaard of medische echo is.

Waarom kiezen voor een pretecho?

Zoals de naam misschien al verklapt is een pretecho een echo die je laat maken voor de lol. Tijdens deze echo wordt er vaak niet naar medische afwijkingen gezocht. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat er een gezien wordt en deze zal dan ook zeker gemeld worden. Tijdens een pretecho kijk je op een groot scherm naar je kindje en zal degene die de echo uitvoert alle tijd nemen om je alles uit te leggen. Vaak wordt een pretecho gezien als een mooi moment om te delen met mensen die dicht bij je staan. Zo kun je bijvoorbeeld ook een keer de opa of oma meenemen. Dit is bij medische echo’s niet altijd toegestaan. Het is wel altijd belangrijk om bij het desbetreffende echobureau na te vragen hoeveel mensen je mee mag nemen, zo voorkom je teleurstellingen.

Geslachtsbepaling tijdens een pretecho

Veel mensen kiezen er ook voor om een pretecho te laten maken om het geslacht te weten te komen. Natuurlijk kun je bij de twintig weken echo ook het geslacht van je kindje te weten komen maar het hoofddoel van deze echo is vooral het onderzoeken naar medische afwijkingen. Bij Pretecho&zo kun je bijvoorbeeld al een geslachtsbepaling echo laten maken vanaf 13 weken. Het kan voorkomen dat tijdens deze echo het geslacht niet zichtbaar is door bijvoorbeeld de ligging van je kindje. Vaak is het wel zo dat als het op dat moment niet zichtbaar is je kosteloos een keertje kunt terugkomen om zo alsnog het geslacht van je kindje op een vroeg moment te weten te komen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een pretecho?

Auteur:

This author has published 196 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.