Waarom willen mensen scheiden?

31 januari 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Dat mensen scheiden is vooral voor de betrokkenen niet leuk. Denk aan de kinderen. Maar soms kan het niet anders. Dat komt bijvoorbeeld omdat er simpelweg problemen zijn in een relatie. Maar het kan ook zijn dat één van de twee partners huishoudelijk geweld gebruikt. Dit kunnen redenen zijn om een scheiding aan te vragen.

Mensen kunnen ook willen scheiden omdat er bijvoorbeeld andere problemen zijn zoals verslavingen of financiële problemen. Veel mensen kunnen hier namelijk niet goed mee omgaan als één van de twee partners verslaafd is aan iets. Daardoor zullen ruzies ontstaan waardoor dit misschien uitloopt op een scheiding.

Een scheiding kan dus voor allerlei verschillende oorzaken worden aangevraagd. De meest bekende oorzaken zijn: financiële problemen, geweld, verslavingen, iemand anders tegengekomen zijn of doordat een partner niet meer van de ander houdt. Het kan iedereen natuurlijk over komen maar het is niet te hopen. In Nederland lopen 1 op de 3 huwelijken op de klippen. Dat kan bijvoorbeeld komen door deze problemen. De voornaamste scheidingsreden is dat mensen last hebben van financiële problemen, ze weten niet meer hoe ze daar uit moeten komen doordat hun partner bijvoorbeeld in de schulden zit.

Mensen kunnen dus een scheiding aanvragen voor allemaal redenen. Het maakt vaak niet veel uit. Wel is het belangrijk dat er voor het scheiden duidelijke afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld over de kinderalimentie en de partneralimentatie. Maar denk ook aan waar de kinderen gaan wonen, en hoe vaak de andere partner de kinderen ziet. Het is belangrijk om hier afspraken over te maken om misverstanden te voorkomen.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.