Tuinhuis in je tuin

10 april 2019 | Auteur: | Posted in Gezondheid

De meeste mensen die een voorstelling van een tuinhuis maken, denken aan een oud en krakkemikkig houten huisje achter in de tuin verscholen. Daarin breek je je benen over al het tuingereedschap wat er in is opgeslagen. Er zijn inderdaad nog legio tuinen in Nederland met zo’n dergelijke tuinhuisje. Het mag eigenlijk de naam ‘huis’ niet dragen, want het is een soort van veredelde opbergkast voor tuingereedschap. Niet voor niets staan deze tuinhuisjes ver achter in de tuin verscholen, want ze zijn zelden tot nooit onderhouden. Maar gelukkig zien veel mensen tegenwoordig ook de voordelen van een echt tuinhuis in.

De voordelen van een tuinhuis in je tuin

Een voordeel van de huidige moderne tuinhuizen is dat ze niet meer zo compact zijn als in het verleden gebruikelijk was. Het zijn en grote stabiele tuinhuizen die diverse functies kunnen hebben. Natuurlijk kan het tuinhuis nog steeds dienen als opslagplek voor tuingereedschap, maar omdat het formaat groter is, komen er ook extra functies bij. Het kan gebruikt worden als een extra zitplek in de tuin waar je ook op koudere dagen kunt vertoeven. Er zijn zelfs mensen die er een complete logeerkamer of een kantoor van maken. Naast je tuingereedschap kun je ook je fietsen, scooters en barbecue hier opslaan. Vooral als je een kleine schuur hebt, kan een tuinhuis goed dienst doen als een extra en veilige opbergplek.

Welk soort materiaal?

Ook de huidige moderne tuinhuizen worden nog steeds het meest van hout gemaakt. Een houten tuinhuis heeft dan ook vele voordelen. Hout is gemakkelijk bewerkbaar en daardoor is een houten tuinhuis gemakkelijk in elkaar gezet. Hout is ook relatief goedkoop, zodat je niet teveel voor je tuinhuis hoeft te betalen en het heeft een natuurlijke uitstraling. Een metalen tuinhuis is meestal gemaakt van aluminium of verzinkt staal. Een voordeel van een metalen tuinhuis is dat je hier vrijwel geen onderhoud aan hebt en ze een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Reacties uitgeschakeld voor Tuinhuis in je tuin

Auteur:

This author has published 125 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.