Tennisarm brace

29 april 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid, Medisch, Sport

Het is natuurlijk erg vervelend om een tennisarm te krijgen. Deze aandoening kan veel pijn doen, en is vooral erg pijnlijk als je je armen beweegt. Deze hevige pijn kan ervoor zorgen dat je bepaalde activiteiten niet meer goed kan verrichten. Het is ook vooral erg vervelend als je op een sport zit, en deze aandoening krijgt.

De medische term van een tennisarm is Epicondylitis Lateralis. Deze aandoening word veroorzaakt doordat je onderarmspieren worden overbelast. Deze overbelasting kan komen doordat je teveel met je arm beweegt, of teveel hebt getild. Zo een overbelasting kan ervoor zorgen dat je scheurtjes krijgt in de onderarmspieren, vooral in de pees komt dit vaak voor. Deze scheurtjes zijn de hoofdoorzaak dat er een ontsteking kan ontstaan in je onderarmspier.

Een tennisarm is wel te behandelen, je kan bijvoorbeeld denken aan verschillende massages of een schema met oefeningen van de fysiotherapeut. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je onderarmspieren worden gestimuleerd. De oefeningen zij het handigst om van de fysiotherapeut te krijgen, en niet van het internet. Bij de fysio heb je namelijk zekerheid. Ook heb je een tennisarm brace die een tennisarm goed kan verhelpen of minderen.

Een tennisarm brace is een band dat om de elle boog word gewikkeld. Zo een brace kan er voor zorgen dat de klachten worden verhelpen en ook is dit goed bruikbaar als je een tenniselleboog hebt. De band zet druk op de overbelaste spieren, en dit zorgt ervoor dat deze spieren worden ontlast. Ook is de brace gemaakt van een huidvriendelijk en veerkrachtige polymeer.

Doordat de band geleidelijk word verdeeld over je arm, worden knellingen voorkomen, zo wordt er over je hele spier druk gezet. Je kan zo een brace heel simpel zelf over je arm heen wikkelen. Met 1 hand kan je zonder problemen zo een band om je elleboog wikkelen. Een brace is ook handig als je bijvoorbeeld angst hebt voor de oefeningen en de massages die je kan krijgen.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.