Stress voorkomen en verminderen

30 mei 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid

Het is de meeste mensen wel bekend dat stress doodsoorzaak nummer één is. Neem stress altijd serieus.

Stress kan ons letterlijk slapeloze nachten geven en het kan veroorzaker zijn van verschillende ziekten. Uiteindelijk kan stress ook dodelijke ziekten veroorzaken. Natuurlijk moet stress voorkomen worden. Maar wanneer u er al last van heeft is het belangrijk iets ertegen te doen.

Om stress te voorkomen moeten we weten wat de oorzaken van stress zijn. Gezondheidsproblemen, geldproblemen, het verlies van een dierbare of problemen op het werk kunnen bijvoorbeeld leiden tot stress. U krijgt sneller last van stress wanneer u ongezond leeft.

De oorzaak van de stress moet worden weggenomen. Tot dat moment kunt u zicht met gezond eten en genoeg bewegen al een stuk beter voelen. Van groot belang is afleiding. Voor de meeste mensen is sport een goede uitlaatklep. Neem voldoende vakantie wanneer u veel werkt. Rust nemen is erg belangrijk. Af en toe rust nemen voorkomt stress.

Variatie in het voedsel is belangrijk bij het tegengaan van stress. Zorg dat u de benodigde bouwstoffen binnenkrijgt. Neem dagelijks een Vitamine Totaal tablet als aanvulling op uw voedsel.

De mensen in uw omgeving kunnen eveneens een grote rol spelen. Er zijn mensen die de stress verergeren. Blijkt dit structureel te zijn, dan moet u wellicht zorgen dat jullie niet meer in elkaars omgeving verkeren.

Sommige mensen grijpen naar genotmiddelen bij stress. Probeer dit alstublieft niet te doen. Wie aan de drank gaat kan zich door de drank juist slechter gaan voelen. Door de drank kunt u dingen doen waar u achteraf spijt van krijgt. Verder ligt verslaving op de loer. Dan heeft u er een probleem bij.

Het is verstandig om de problemen eens op te schrijven. U brengt dan een structuur aan. Bij veel piekeren is het inplannen van een dagelijks piekermoment een goed idee. Omdat u een piekerkwartier heeft, wordt het gemakkelijker om het piekeren op andere momenten van de dag uit te stellen. Ook tijdens dit piekerkwartier kunt u uw piekergedachten opschrijven.

Auteur:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.