Stoppen met blowen, wat zijn de voordelen?

14 juli 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid, Medisch

Een cannabisverslaving ontstaat niet van de ene op de andere dag. Nederland telt duizenden inwoners die dagelijks blowen. Je ziet vaak dat men eerst af en toe blowt, en het daarna steeds vaker gaat doen. Stoppen met blowen is iets waar veel dagelijkse blowers wel aan zullen denken. Blowen heeft namelijk niet alleen maar leuke kanten.

Stoppen met blowen is een fikse geldbesparing. Zo zal een dagelijkse blower er al snel honderden euro’s aan uit kunnen geven iedere maand. Je zult vast betere bestemmingen voor dit geld weten.

Ook krijg je meer energie na het stoppen. Na het blowen zijn veel mensen minder actief. Zelf ken je het ook vast wel. Stoned en geen zin om actieve dingen te doen. Ze kunnen hierdoor minder sociaal worden. Eén van de voordelen van stoppen met blowen is dat je na het stoppen wel weer socialer zult worden.

Problemen met het geheugen verdwijnen ook als je besluit om te stoppen. Je herinnert dingen beter wanneer je niet blowt.

Blowen kan een depressie veroorzaken. Daarom is stoppen raadzaam. Met het voorgaande zeggen we natuurlijk niet dat blowen altijd depressie veroorzaakt.

Een andere goede reden om te stoppen is omdat je niet meer afhankelijk wilt zijn. Algemeen bekend is veel doorgewinterde blowers vlak voor het slapen gaan nog even willen blowen. Anders slapen ze niet lekker, beweren ze. Veel mensen dromen veel na het stoppen. Dit komt doordat het natuurlijke slaapritme terugkomt.

Stoppen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is er professionele hulp voor te krijgen. Een steuntje in de rug wanneer je moeite hebt met stoppen. Vandaag de dag nemen de artsen een cannabisverslaving serieus. Je huisarts heeft hier ervaring mee. Vraag hem om een doorverwijzing. Schaam je hier niet voor. De huisarts heeft hier vaker mee te maken gehad.

Auteur:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.