Spinazie

7 april 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Huis en tuin, Tuin

In elke Nederlandse supermarkt vind je het zowel vers in de koeling als in de vriezer. Het gaat dan uiteraard over spinazie. De plant komt oorspronlijk uit Azië. Hij wordt al vele eeuwen geteeld in China. Spinazie bereikte Europa pas in de 12de eeuw na dat de spanjaarden hem meenemen. In de 16de eeuw was hij al volop te krijgen Engeland maar was toen nog nieuw in Italië. Tegenwoordig eten mensen spinazie maar het werd vroeger gebruikt als laxeermiddel.

BIO IBO Spinazie

Spinazie teelt.

Spinazie wordt op vier verschillende momenten in het jaar geteeld. Hierdoor is het ook het hele jaar beschikbaar. Als eerste is er de vroege teelt. Er wordt dan in december en januari gezaaid. Dit moet dan wel onder glas gebeuren anders is  het nog te koud. Er wordt dan geoogst vanaf februari. Vanaf april begint de zomerteelt. Er kan dan gewoon in de vollegrond gezaaid worden en er wordt in het einde van Mei voor het eerst geoogsd. Hiernaast is er nog de herfstteelt en de winterteelt. De herfstteelt wordt vanaf eind juli gezaaid en geoogst in Oktober. De winterteelt begint vanaf september maar wordt door beroepstelers niet meer toegepast.

Zelf spinazie telen kan natuurlijk ook.  Je zal voor de vroege teelt wel een kas nodig hebben. Ook moet je zaadjes kopen. Deze zijn gewoon op internet te koop bij Bio ibo. Ze verkopen naast zaadjes voor snijbonen bij ook andere soort zaadjes bij Bio ibo. En ook producten om je tuin te verbeteren.

Spinazie vol met ijzer

Toen het bleek dat spinazie vol zat met ijzer wilde ze dit in Amerika graag gaan promoten. Dit deden ze door het stripfiguur Popeye. Als deze in de problemen zat at hij een blik spinazie waardoor hij heel sterk werd. En het werkte ook. Binnen no time steeg de verkoop van spinazie in Amerika met 30%.

BIO IBO Teelt Spinazie

Auteur:

Beste Lezer, Mijn naam is Marieke en ik ben gek op bloemetjes, plantjes en groenten en om dit zelf te verbouwen. Ik schrijf berichtjes met infomatie over het verbouwen hiervan voor kleine bedrijfjes of particulieren maar ook voor grotere bedrijven. Hierin heb ik namelijk zelf mijn achtergrond. Groetjes Marieke!!!

This author has published 8 articles so far.

Comments are closed.