Met de kids naar Praag

28 april 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Praag is een erg leuke stad om met zijn tweetjes te ontdekken, maar ook voor het gezin is een stedentrip Praag geschikt! Praag ligt erg gunstig en is goed bereikbaar met de auto en het vliegtuig (slechts een dik uur vliegen). De stad is goed ontwikkeld qua welvaart de afgelopen jaren, de kinderen zullen zich zeker niet vervelen in het sprookjesachtige Praag. Maar wat kun je allemaal doen in Praag met de kinderen? Dit artikel geeft jou een aantal tips.

Met de kabelbaan

In Mala Strana is een kabelbaan die omhoog gaat naar de Petrin Heuvel. De kabelbaan geeft een prachtig uitzicht over de stad. Willen de kinderen graag nog iets hoger? Dan kun je de Praagse ‘Eiffeltoren’ te voet beklimmen (300 treden omhoog én omlaag) of met een héél klein liftje. Traplopen kost 120 kronen (zo’n €4) en met het kleine liftje kost 180 kronen (zo’n €6). Erg leuk om met het gezin te doen.

Eten in de trein

Dit vinden de kinderen vast helemaal te gek: dineren in het Vytopna Railway Restaurant. Door dit hele restaurant is een supergrote treinrails gebouwd. Het leuke van dit restaurant is dat je drankje via de treinrails naar je tafel gebracht wordt! Leuk he? Zelfs bij de volwassen zal het kind in hen weer naar boven komen.

Fonteinshow bij de Krizik fontein

Deze fonteinshow wordt het hele jaar opgevoerd en is het bezoeken waard voor de kinderen, maar ook zeker voor de ouders. De show wordt vaak 2 keer per avond uitgevoerd en duurt ongeveer een uur. De show is het mooiste bij schemering, de lichtshow komt dan goed tot zijn recht. Vooral tijdens de zomermaanden is deze show drukbezocht. Zorg dus dat jullie op tijd zijn voor kaartjes en goede plekjes. Een kaartje kost ruim €8. De thema’s van de shows variëren van oude poplegendes (Michael Jackson) tot musicaltoppers (Mamma Mia).

Stedentrip Praag in December

In december zijn er een aantal leuke dingen in de stad voor kinderen. Zo wordt er op 5 december ook in Tsjechië Sinterklaas gevierd! Sinterklaas vieren in Praag is een belevenis op zich, wel is het anders dan het Sinterklaasfeest zoals wij het kennen. Zo loopt Sinterklaas niet door de straten met zwarte pieten, maar met een engel en een duivel. Aan de kinderen worden pinda’s, mandarijnen en snoep uitgedeeld door de Sint en zijn hulpjes. Daarnaast zijn er door de hele stad verschillende activiteiten georganiseerd.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.