Is medische thermografie gevaarlijk bij implantaten?

23 december 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Op de vraag “Is medische thermografie gevaarlijk bij implantaten?” kunnen we een kort maar krachtig antwoord geven, het gebruik van medische thermografie wordt vaak gezien als een alternatief voor mammografie die compleet vrouwvriendelijk en pijnloos is, door middel van het gebruik van speciaal ontwikkelde infraroodcamera’s. Bij mammografie worden de borsten tijdens een onderzoek plat gedrukt, dit wordt door veel vrouwen als een erg nare ervaring gezien ook kan er tijdens een mammografie niet gegarandeerd worden dat een implantaat niet beschadigd wordt.

Risico’s van medische thermografie

Gelukkig is er nu een alternatief, mensen met een implantaten kunnen ook zonder risico’s een onderzoek laten uitvoeren. Dit kan door middel van een medische thermografie, zoals hierboven aangegeven wordt er bij een medische thermografie gebruik gemaakt van camera’s, er is dus geen sprake van het samendrukken van de borst om een goed beeld te krijgen.

Ook worden er tijdens een medische thermografie geen straling gebruikt, dit betekend dus dat het gebruik van medische thermografie geheel zonder risico of gevaar verloopt. Het enige risico van medische thermografie is dat er niet vastgesteld kan worden als je echt een schadelijke kwaal hebt of niet, wel wordt er na het uitvoeren van de thermografie een rapport opgesteld, in dit rapport analyseren ze de testresultaten zorgvuldig en bepalen ervaren artsen als je jezelf verder moet laten onderzoeken of niet, het kan dus wel eens voorkomen dat een verder en uitgebreid door een andere arts aangeraden wordt maar dat er eigenlijk geen kwaadaardige kwaal aanwezig is in het lichaam van de patiënt, maar je kan beter veilig zijn dan onzeker.

Populariteit van medische thermografie

In Nederland is medische thermografie nog in de oploop, vooral bij vrouwen die liever afzien van een mammografie of vrouwen met implantaten die een veiliger alternatief zoeken voor een onderzoek dat net zoveel duidelijkheid geeft over hun gezondheid. Echter is het gebruik van infraroodscanners al een stuk populairder in landen zoals de Verenigde Staten waar er over het hele land al meer dan 500 klinieken en ziekenhuizen zijn die dagelijks patiënten onderzoeken met deze methode.

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.