Huisstofmijt

16 april 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Iedereen zal er vast wel over gehoord hebben, huisstofmijt. Het komt eigenlijk in ieder huishouden voor maar je zult je niet zien. Dit omdat deze beetjes zo klein zijn dat ze met het blote ook niet te zien zijn. Veel mensen zullen er van gehoord hebben omdat een van de familieleden of vriendenkring allergisch is voor huisstofmijt, hierdoor zullen de meeste mensen in de omgeving research doen.

Een huisstofmijt is in principe een heel erg klein pinnetje. Het spinnetje is zo klein dat het onzichtbaar voor het menselijk oog. Eigenlijk is het spinnetje zo klein dat het maar 0,2 millimeter groot is. Door dit kleine voor maat zal geen enkel mens het spinnetje met het blote oog kunnen beschouwen. De huisstofmijt nestelt zich voornamelijk in het huisstof van de woning. Naast de stof in het huis zitten ze overigens ook in kussens en matrassen, op deze locaties krioelt het van deze spinnetjes. Huisstofmijten kunnen zich ook gaan nestelen in het tapijt en de meubels van een huishouden. Echter nestelen de spinnetjes zich voornamelijk in heb meubilair wanneer het gaat om een stoffenbank.

Overal

Huisstofmijten kun je niet vermijden, dit omdat de huisstofmijt in alle weersomstandigheden voorkomt. Naast de weersomstandigheden komen deze spinnetjes ook in alle culturen voor, waardor het spinnetje groot bevolkt is en in elk land van de wereld leeft. Als het gaat om een warme omgevingen boven een gemiddelde temperatuur van 25 graden, zal je meer huisstofmijten tegenkomen. Huisstofmijt kunnen niet als irritant beschouwen worden, pas bij een allergie kun je het over een probleem hebben. Echter kunnen de huisstofmijten wel schilfers achterlaten, deze schilfers komen van de huid af en zijn in de loop van tijd wel zichtbaar voor het menselijk oog.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.