Houten tuinafscheiding

26 februari 2019 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Privacy

Privacy is voor velen een belangrijk onderdeel van de tuin. Dit is volkomen logisch, wat je doet in jouw leefomgeving is immers privé. Een Houten schutting kan net de afscherming verzorgen die je nodig hebt. Tevens zorgt een schutting voor minder wind en minder geluidsoverlast van bijvoorbeeld verkeer. Ook kan niemand gemakkelijk zien wat je in de tuin hebt staan. Hierdoor verminder je de kans op diefstal of inbraak.

Buren

Bespreek met jouw buurman of vrouw, of jullie een schutting willen delen. Dit bespaart kosten en voorkomt burenruzies. De eigenaar is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoudt. Dit betekent wanneer het jouw schutting betreft, je in zijn of haar tuin moet komen om de schutting schoon te maken. Als jullie beiden de schutting bezitten is elk verantwoordelijk voor het onderhoudt van zijn kant van de schutting. Het is ook wel netjes om te laten weten dat je een schutting gaat plaatsen, voordat je hem neerzet.

Duurzaam

Een hout/betonschutting gaat door zijn constructie langer mee dan een volledig houten schutting. Dit komt doordat het beton als fundering dient en het hout daar bovenop wordt geplaatst. Hierdoor raakt het hout niet de grond aan. Grond is vaak vochtig en door het hout van de grond af te plaatsen stel je het rotten van het hout langer uit.

Natuurlijke look

Ook zijn er natuurvriendelijke schermen, gemaakt van materialen die direct uit de natuur komen. Kies hierbij uit bamboe, kokos, riet, boomschors en andere materialen. Hiermee kun je verschillende sferen creëren in jouw tuin.

Geen klusser?

Laat dan jouw schutting door experts plaatsen. Dit voorkomt veel werk voor jou, maar uiteraard kun je de schutting ook zelf plaatsen. Hiervoor zijn verschillende tips te vinden op het internet. Volg deze tips goed op, want er komt misschien meer bij kijken dan je denkt!

Reacties uitgeschakeld voor Houten tuinafscheiding

Auteur:

This author has published 125 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.