E-sigaret minder schadelijk dan vermoed

22 december 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Gebruikte je in het jaar 2000 het woord e-sigaret dan zal iedereen gevraagd hebben wat bedoel jij nu. Men wist toen nog niet wat een e-sigaret was, en ze konden toen al helemaal niet weten dat het een trend in Nederland en andere Europese landen zou worden.

In het jaar 2015 was de e-sigaret regelmatig negatief in het nieuws, deze zou 15 maal zo kanker verwekkend zijn als de tabak sigaret werd onder andere beweert. Later bleek dat dit een pers bericht was dat was uitgebracht door een tabak fabrikant.

Echter in november 2015 kwam de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek naar buiten, dit onderzoek was gedaan door de Harvard School of Public Health. Uit deze uitkomst bleek dat de e-sigaret vele male minder schadelijk voor de menselijke gezondheid is dan een tabak sigaret. Dat werd ook nog eens bevestigd door KWF, Longfonds en Stivoro. Het is trouwens de e-liquid die ongezond zou moeten zijn niet de e-sigaret zelf.

In die zelfde november maand in 2015 presenteerde vooraanstaand arts Philippe Presles een boek waarin hij schreef dat de e-sigaret een prima methode is om te stoppen met roken. Met de e-sigaret de nicotine verslaving afbouwen tot 0 blijkt een zeer effectieve methode om te stoppen met roken, ook voor de langere termijn.

Lees ook eens: Waarom een e-sigaret kopen als een gewone sigaret ook prettig rookt?

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.