De griep staat voor de deur

28 april 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Een beetje verhoging? Een loopneus, of juist verstopt? Zere keel, droge hoest of niezen? Zelfs als je nog zo´n gezonde levensstijl hebt ben jij er niet veilig voor: de griep.

Het is overal: het zit in de lucht, je krijgt het van collega´s of van die medereiziger die door drukte in de trein bijna op je schoot zat. En eerlijk gezegd komt het nooit goed uit, maar hoe gaan we hier dan mee om? Met de volgende tips ben je binnen de kortste keren weer kwik fit!

1. Gezond eten
Ja, het is een open deur. Toch blijken we tegenwoordig niet zo gezond te eten als dat we denken. Als het voorverpakte en ingeblikte eten verliest tijdens het inpakproces veel essentiële vitamines en voedingsstoffen. Probeer zoveel mogelijk verse groenten en fruit te kopen. Tip: koop seizoen groente – en fruit. Hoe verser, hoe goedkoper!

2. Vitamine D
Laten we niet het belang van vitamine D, gepaard met het magische effect van frisse lucht, vergeten! Hoewel je hoofd er vast niet naar staat wanneer je je ellendig voelt, zal je toch merken dat een beetje frisse lucht veel goeds doet voor je weerstand.

3. Bewegen
Een beetje beweging kan geen kwaad. Sterker nog, door je lichaam aan het werk te zetten geeft dit een enorme boost aan je bloedsomloop. Hierdoor krijg je meer zuurstof binnen en zal je je al snel een stuk beter voelen

4. Schoonmaken
Ik begrijp het, dit is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt wanneer je lamlendig op de bank ligt. Maar het is toch een belangrijk punt wat helpt om over de griep heen te komen. Zorg voor een schone omgeving, zodat je lichaam kan herstellen en je niet in de “ziektesfeer” blijft hangen.

5. Veel blijven drinken
En dan doel ik voornamelijk op het drinken van water. Je lichaam heeft nu meer dan ooit genoeg vocht nodig om de vochtbalans op peil te houden. Niet zo´n drinker van water? Geen probleem, neem een citroenthee voor wat extra smaak. En nu je toch bezig bent, kun je er ook wat honing aan toevoegen.

Bestrijd je je griep liever met wat hoestdrank? Natterman heeft een uitgebreid assortiment tegen elke soort hoest.

Reacties uitgeschakeld voor De griep staat voor de deur Tags: , ,

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.