De eerste ontmoeting met Sem

21 december 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

“Jij? Degene die niks met kinderen heeft? Degene die absoluut geen kindervriend is? Zwanger?” Dat waren de woorden van mijn vriendinnen toen ik aan hen het goede nieuws ging vertellen. Oké, ik moet toegeven dat het een beetje uit de lucht kwam vallen en dat ik er zelf ook versteld van stond, maar het was toch echt waar. Nu moet ik ook bekennen dat ik één van de gelukkigen ben die heel snel zwanger wordt, terwijl ik weet dat er genoeg mensen zijn die daar veel moeite mee hebben of waarbij het helemaal niet lukt. Dat is ook de reden dat ik nog niks had gezegd tegen mijn vriendinnen over dat ik en mijn partner probeerden om zwanger te worden. Voor hen, maar ook voor mezelf kwam het dus eigenlijk een beetje als een verrassing. Nu klinken de opmerkingen van mijn vriendinnen misschien een beetje hard, maar toen ze eenmaal aan het idee gewend waren, waren ze net als ik erg enthousiast. Ik was niet de eerste uit onze vriendinnengroep die een kindje kreeg. Door de aanwezige moeders werd ik dan ook overladen met tips en dingen die ik echt moest aanschaffen of moest doen. Op dat moment stond ik daar eigenlijk nog helemaal niet bij stil. Ik was gewoon blij en nog helemaal niet bezig met namen, de kinderkamer of met het regelen van een kraamhulp.

 

He, jij daar

Als je voor het eerst ouders wordt, is het allemaal spannend en toch ook best onwerkelijk. Er groeit namelijk een echt mensje in je buik. De eerste echo was dan ook bijzonder en helemaal als je het hartje voor het eerst hoort kloppen. Een moment dat je samen met je partner deelt en waarbij je intens geluk voelt. Op dat moment was het laatste restje dat nog een beetje twijfelde of ik echt wel klaar was om moeder te worden voorbij. Meerdere mensen hadden mij al gezegd dat mijn kindonvriendelijkheid vanzelf zou verdwijnen als ik zelf moeder zou worden. Met die eerste echo was dat ook meteen het geval. Wij konden echter geen genoeg krijgen van ons kleintje en hebben daarom een pretecho laten maken. Nou ja, meerdere pretecho’s eigenlijk. De meest bijzondere pretecho vond ik de 3D en 4D pretecho. We zagen onze kleine jongen in realistische beelden en we zagen hem zelfs gapen. Ik ben tevens de discussie met mijn partner aan gegaan over het feit dat hij echt mijn neus heeft. Deze pretecho was eigenlijk ook een eerste ontmoeting met ons kindje.

 

Fijne zwangerschap

Het leek wel alsof ik echt een geluksvogel was. Geen zwangerschapskwaaltje dat mij kwam vervelen. Oké, dat is gelogen. Ik was wel erg moe en had lichtelijk last van zwangerschapsdementie, maar verder mag ik niet klagen. Geen opgezwollen enkels, geen zwangerschapsmasker en ook geen harde buiken. De bevalling zelf duurde wel iets langer, maar dat namen we dan maar voor lief. In oktober 2015 mochten we Sem welkom heten. Het prachtige wondertje dat ons ouders heeft gemaakt.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.