De Courgette

3 juni 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Huis en tuin

Er is een groente soort die veel weg heeft van de komkommer en dat is de courgette. De courgette is net als de komkommer een langwerpige, groenkleurige groente. Een courgette kan 10 tot 30 centimeter lang worden en weegt maximaal 350 gram. Hij heeft een hele neutrale smaak. Dit wil zeggen dat de smaak erg bepaald wordt door de andere ingrediënten die je in combinatie met de courgette gebruikt. Net als bij komkommers is het onverstandig de courgette te bewaren in de koelkast. Daar bederft die sneller. En een courgette kan nog narijpen en krijgt hier meer smaak van.

BIO IBO Courgette

courgettes van bio ibo

Hoe groeit de courgette

De courgette is de vrucht van de courgetteplant. In de courgette zitten allemaal kleine pitjes, de zaadjes. Nadat de zaadjes zijn uitgezaaid zal deze uitgroeien tot een grote gele bloem. De courgette wordt gekweekt in kassen omdat deze oorspronkelijk uit warme landen komt. Vaak bevrucht de kweker zelf alle planten. Nadat de bloemen verwelken maar de courgette groeit door tot deze rijp is om te worden geoogst. Een rijpe courgette heeft een gave schil en voelt stevig aan. Ook moet het kroontje er nog op zitten. Zo zie je in de supermakt of de courgette goed is.

Maar je kan zelf ook courgetten kweken in je eigen moestuin. Hier heb je wel courgette zaadjes voor nodig. Deze kan je kopen bij Bio ibo. Zorg wel dat je een kas hebt om deze in te verbouwen. Ze kunnen in Nederland pas vanaf juni in de volle grond worden verbouwd.

BIO IBO gesneden cougette

Auteur:

Beste Lezer, Mijn naam is Marieke en ik ben gek op bloemetjes, plantjes en groenten en om dit zelf te verbouwen. Ik schrijf berichtjes met infomatie over het verbouwen hiervan voor kleine bedrijfjes of particulieren maar ook voor grotere bedrijven. Hierin heb ik namelijk zelf mijn achtergrond. Groetjes Marieke!!!

This author has published 8 articles so far.

Comments are closed.