De beste panty’s tijdens de zwangerschap

10 juli 2018 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Als je zwanger bent en je buik is al aardig gegroeid, zitten de meeste normale panty’s niet echt lekker meer. Of ze zitten te strak om je buik, of ze blijven ergens onder je buik hangen. Het kan ook zijn dat je wat vocht vasthoudt en dat je kruis erg laag blijft hangen omdat de omvang van je benen iets is toegenomen. Natuurlijk zijn sommige ongemakken tijdens de zwangerschap niet altijd te voorkomen, maar het is wel prettig als de kleding die je draagt comfortabel zit. Kies daarom altijd voor een goede zwangerschapspanty.

Opgezwollen benen of enkels

Tijdens je zwangerschap neemt het oestrogeenhormoon toe, wat zorgt voor verslapping van je vaatwanden. Hierdoor kan het gebeuren dat je enkels of benen wat meer opzwellen. Je kunt ook last van vermoeide benen hebben of misschien zelfs spataderen of een zwangerschapsoedeem. Juist in dergelijke situaties geeft een zwangerschapspanty met compressie een gevoel van steun en een dergelijke panty brengt een aangenaam gevoel voor de benen en de buik.

Hou je benen fit

Zwangerschapspanty’s en steunkousen houden je benen fit en geven ook een effectieve ondersteuning bij lichte spataderen. Door de afnemende druk vanaf de enkel, wordt de doorbloeding gestimuleerd en ook de afvoer van vocht uit je benen. Naast alle voordelen die een zwangerschapspanty geeft op het gebied van vocht en vermoeide benen, zitten deze panty’s ook nog eens een stuk comfortabeler als je zwanger bent. Waarom zou je wel een zwangerschapsbroek dragen die lekker zit, maar niet een speciale panty?

Keus genoeg in zwangerschapspanty’s

De zwangerschapspanty’s zijn er in diverse kleuren en verschillende diktes. Panty’s die niet doorschijnen en panty’s die transparant of minder transparant zijn. Broekjes die mee rekken met de groei van de buik en extra tussenstukjes voor de stevigheid, zorgen dat de panty’s ook even mee gaan.

Reacties uitgeschakeld voor De beste panty’s tijdens de zwangerschap

Auteur:

This author has published 132 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.