Alles over thuiszorg

9 juli 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid

Alles over thuiszorg

Er zijn genoeg mensen die niet meer alleen kunnen wonen om erg uiteenlopende redenen. Een deel van deze groep wil echter niet naar een verzorgingstehuis, maar die wil graag thuis blijven wonen. Voor deze mensen is er thuiszorg. Een van de aanbieders is Royal Care.

Soorten Zorg
Binnen de thuiszorg kunt u verschillende soorten krijgen. Bij alle soorten zorg is de groep 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar. Welke u krijgt, hangt ervan af waarom u deze AWBZ-zorg wilt. Palliatieve zorg Dit is voor ouderen die niet in een bejaardentehuis willen wonen. U krijgt een vast groepje dat dagelijks bij u langskomt om u te helpen in huis. Bij noodgevallen zijn ze altijd bereikbaar.

Extramurale zorg
Als u niet meer op uw eigen kunt wonen om bijvoorbeeld een ziekte dan krijgt u deze zorg. Dit is mogelijk op zowel de korte als de lange termijn. Ook hier zijn ze voor noodgevallen altijd beschikbaar. Overbruggingszorg Vindt u het niet erg om in een verzorgstehuis te wonen, dan kan het zijn dat er een wachtlijst is. Tot die tijd krijgt u niet de zorg die u zo hard nodig heeft. Daarom is er de overbruggingszorg. Totdat u terecht kan in het verzorgstehuis, krijgt u deze zorg.

24 uurs zorg
Als u niet meer alleen kunt zijn, maar de vertrouwde omgeving zo belangrijk is dat u niet weg kan naar een verzorgingstehuis, dan is er 24 uurs zorg. Deze zorg zal opgebouwd worden door de zorgverlener per etmaal steeds langer te laten blijven. Uiteindelijk is deze er 24 uur.
D’r zal dan wel een eigen kamer voor de zorgverlener beschikbaar moeten zijn vanwege privacy.

De Kosten
Natuurlijk zijn er kosten bij thuiszorg. Als u dit vergoedt wil hebben, dan moet u naar het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een indicatie. Als hier toegezegd wordt dat u deze AWBZ-zorg nodig heeft, wordt het vergoedt. Tijdens de indicatiestelling is er de mogelijkheid om een voorkeursleverancier, zoals Royal Care, aan te geven. U moet wel een inkomensafhankelijke wettelijke eigen bijdrage betalen. Hoe groot deze is hangt dus af van uw inkomen.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.