Webhosters, waar moet ik op letten?

21 juli 2015 | Auteur: | Posted in Internet, Webdesign

Wil je een website maken en wil je graag een keuze maken voor de fundering van je website? Vaak denken mensen er te simpel over, het is maar een bedrijfswebsite die niet altijd bereikbaar hoeft te zijn, de professionaliteit van het webdesign is het enige wat telt. Totdat op een dag de e-mail niet meer binnenkomt of er belangrijke e-mails gemist worden. Bouw direct op een solide basis en voorkom calamiteiten in de toekomst.

Webhosting, wat is het en wat kan ik er precies allemaal mee?

Webhosting leg je vast indien je jouw website online wilt tonen. In principe is het niets meer dan de opslag van jouw website en e-mail. Iedere opslag van een website wordt gerealiseerd op een webserver. De webserver is bereikbaar via een ip-adres. Veelal zie je bij shared webhosting dat jij met 300 a 400 websites op een enkele webserver staan. Iedere website heeft hetzelfde ip-adres, echter wordt er dankzij DNS een naam gekoppeld aan het ip-adres en via de header wordt de naam meeverzonden richting de webserver die hierna de bestanden toont die erbij horen.

Waarom is webhosting zo belangrijk?

Ten eerste wil je dat jouw website op ieder moment bereikbaar is. Vaak garanderen webhosters een uptime van 99.9%, dit betekent dat jouw website ongeveer 8 uur per jaar offline mag zijn. Maar veel webhosters die halen deze cijfers niet, alleen de daadwerkelijke professionals die direct kunnen schakelen en diverse protocollen klaar hebben staan in geval van calamiteiten kunnen zulke cijfers halen.

Veel mensen kiezen voor goedkope webhosting, natuurlijk is dit logisch en vaak is goedkope webhosting voldoende als je niet specifiek op snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit gefocused bent. Toch zie je al snel dat wanneer je iets meer betaald je ook meer kwaliteit krijgt en dat is ook vrij logisch. In iedere branche is dit het geval.

 

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.