Website laten maken? Of toch liever zelf doen…

5 oktober 2020 | Auteur: | Posted in Internet

Er zijn vandaag veel kanalen waar je als consument of bedrijf je zelf kan laten zien of je waren kan etaleren. Toen social media opkwam en groter en groter werd, ontstonden er steeds meer geluiden van mensen die beweerde dat de website verleden tijd zou zijn. 

 

Maar dit bleek toch niet helemaal juist te zijn. Want vandaag de dag lijkt de website een nieuwe functie te vervullen, namelijk die van spil tussen al deze kanalen. Maar ook de landingspagina als etalage is erg populair en mist zijn werking niet. Via een dergelijke pagina op een website is het goed mogelijk om een specifieke doelgroep aan te spreken. De website anno 2020 is dus nog steeds springlevend.

 

De aanvraag naar een website is dus ook vandaag de dag nog steeds onverminderd groot. Zeker onder de startende ondernemers die zichzelf zo snel mogelijk bekend willen maken is een website een must. Door de website kun je je producten of diensten op een vakkundige manier presenteren samen met je huisstijl en logo. Daarnaast heeft de bezoeker gelijk de kans om contact te leggen…en…kunnen deze zelfde bezoekers ook worden gewezen op de andere kanalen die de startende ondernemer al beheerd. Denk hierbij aan instructie filmpjes op Youtube, portfolio’s op Instagram of inside stories van het bedrijf op Facebook. 

 

Reden genoeg dus voor ondernemers (maar dit kan net zo goed gelden voor consumenten uiteraard). Grote vraag is dan vaak, ga ik de website laten maken of doe ik het toch maar zelf? We zetten de voor- en tegens voor je op een rijtje.

Website zelf maken, de voordelen

Het grote voordeel is dat je nu helemaal eigen baas bent. Er is geen overleg nodig. Niet alleen bepaal je de weergave en indeling zelf, nee ook de plek waar je de website gaat plaatsen. Uiteraard is het ook nog eens een stuk goedkoper want je hoeft geen duur bureau te betalen om site voor je te vervaardigen. Bovendien is het ook nog eens heel leerzaam. Omdat je de website zelf maakt en samenstelt zul je daarna sneller weten waar je moet zijn als je iets aanpast. Het kan ook zijn dat er iets misgaat in de site. Ook dan zul je een stuk sneller weten waar je moet zijn om bepaalde errors op te lossen. 

 

Als je graag zelf een website wilt maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen. Denk dan eens aan web applicaties als WordPress of Wix of Joomla. Alle drie bieden ze een platform aan die relatief snel te leren is. De enige voorwaarde is dat je enige affiniteit hebt met computers en internet. Je zult nog steeds door een leercurve moeten. Maar je hebt alles wel in eigen hand en kunt het in je eigen uurtjes maken. Wat we je ook willen adviseren is om alleen een eigen site te maken als de website een niet al te ingewikkelde structuur gaat hebben. Dit betekent naast een contactformulier dus niet al te veel andere technische zaken zoals bijvoorbeeld een webshop. Want dat zou wel eens een stapje te ver kunnen zijn. 

Website uitbesteden, de voordelen

Wanneer je een website uitbesteedt dan brengt dat kosten met zich mee. Maar de vraag is natuurlijk wat zwaarder weegt. Tijd of geld. Wanneer je zelf een website maakt dan zul je daar heel wat uurtjes in moeten stoppen, waarschijnlijk veel meer dan de tijd van een professioneel web service bureau om eenzelfde website te maken. 

 

Niet alleen de snelheid speelt hierbij een rol, een bureau die websites ontwerpt weet ook wat de valkuilen kunnen zijn en waar er eventueel veiligheidsproblemen kunnen ontstaan. Wanneer en complicaties optreden dan weten zij meestal ook goed. Kortom het scheelt je een hoop kopzorgen. Wanneer je met een website bureau in zee gaat, zorg er dan voor dat je de reviews over het bedrijf nagaat en het eerder gemaakte werk. Door een goede inschatting te maken behoedt je je een teleurstelling achteraf. Bedenk ook goed wat je allemaal nodig hebt voor je website, Wil je dat er aan zoekmachine optimalisatie wordt gedaan, komt er een webshop in of moet de site worden gebruikt als intranet of straks dienen als basis voor meerdere vestigingen. Moet de website straks meertalig zijn of de producten in de webshop beschikbaar voor meerdere landen? Het zijn allemaal belangrijke vragen die je in een vroeg stadium gesteld moeten worden. Zodat straks het eindproduct aan alle eisen voldoet!

 

We hopen dat we je hebben kunnen laten zien dat een website vandaag de dag nog steeds heel goed bruikbaar is en functioneel kan zijn. En dat een website best goed zelf te maken is, zolang je de lat niet al te hoog ligt. Wil je een complexe website? Denk dan eens na over een web service bureau. Zij weten waaraan een dergelijke website moet voldoen.

Reacties uitgeschakeld voor Website laten maken? Of toch liever zelf doen…

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.