Waarom de eerste vraag het daadwerkelijke doel van uw website moet zijn

12 mei 2017 | Auteur: | Posted in Internet, Webdesign

Wat is het doel van uw website?

Het lijkt misschien in eerste instantie een erg simpele vraag waar een ieder wel antwoord op heeft.
Maar wat is nu echt het daadwerkelijke doel van uw website, wat wilt u nu bereiken met uw website? Meer klanten, meer omzet genereren dat zijn de antwoorden die snel naar voren zullen komen. Echter wat is nu het realistische meetbare doel dat u bijvoorbeeld de komende maand al kunt realiseren met uw website? Is dat concreet bijvoorbeeld 100 nieuwe unieke bezoekers, dan hebben we een meetbaar doel. Daar kunnen we wat mee en vervolgens kunnen we verder breien op deze belangrijke vraag. Namelijk hoe dit gerealiseerd kan worden en met welke middelen.

Veel ondernemers hebben tegenwoordig wel een website maar het is niets meer dan een visitekaartje die op tafel ligt. Wat ik daarmee bedoel is dat de website niet gebruikt word en stil ligt. Het schip ligt stil en vaart niet, soms al heel lang niet. Daar moet verandering in komen en als u dit leest en zich aangesproken voelt aarzel dan niet. Het is verstandig om het aan professionals over te laten. Al dan niet goedkope professionals, u kunt uw website laten maken door studenten.

Steek uw handen uit de mouwen

Ga daadwerkelijk wat doen met uw website en zorg dat u nieuwe klanten binnen sleept en er daadwerkelijk meer bezoekers laat komen. Want geloof het of niet er is enorm veel te halen op het internet. Tegenwoordig kan er zelfs met een click op de knop een applicatie op de website geïntegreerd worden zoals een chatfunctie. Op deze manier kunt u eenvoudig met uw klanten die warm op de website rondkijken een gesprek voeren.

Design van een website is niets meer dan een mooi visitekaartje

Daarnaast komen we dan op het punt dat er tegenwoordig in de praktijk nog teveel waarde gehecht word aan het design van de website. Alstublieft mensen, dit is drastisch aan het veranderen. Natuurlijk moet de website er mooi uitzien maar dat is logisch en vanzelfsprekend. Wat echter veel belangrijk is, is het makkelijk bedienen van de website en ook op telefoon en tablet. En dan komen we dus terug op het stukje over het daadwerkelijke doel van de website.

Wat is de target dat u volgende maand wilt behalen met uw website

Wat is nu echt het doel van de website en hoe pas ik mijn website hier op aan. Wil ik tandenborstels verkopen voor 0,50 cent per stuk in 3 verschillende kleuren? Dan ga ik niet een super fancy website neerzetten maar een onderzoek doen naar waar er kansen liggen om de tandenborstels het beste te verkopen. Mijn stappenplan zou beginnen bij een analyse opstellen over welke zoekwoorden relevant zijn in google.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom de eerste vraag het daadwerkelijke doel van uw website moet zijn

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.