Hoe ziet de ideale professionele profielfoto eruit?

29 december 2015 | Auteur: | Posted in Internet

De eerste indruk is altijd de belangrijkste. Dat geldt zeker op professioneel gebied. Ga dus niet solliciteren in dat T-shirt waar je laatst nog je muur mee hebt staan schilderen, maar trek je nette kleding aan, doe je haar goed en kom positief over. In de tussentijd maakt je potentiële zakelijke relatie een eerste indruk, terwijl ze naar je social media profiel kijken.

Het is belangrijk om een goede uitstraling te hebben op je social media profiel. Geen foto’s met een meter bier in je hand, geen vakantiefoto en geen kleffe foto met je geliefde. Het is toch jouw profiel, niet jullie profiel?

Professionele uitstraling

Wanneer je op iemand social media profiel kijkt, word je als eerste geconfronteerd met zijn of haar profielfoto. Hier wordt volgens onderzoek van EyeTrackShop ook de meeste aandacht aan besteed. Mensen maken namelijk nog altijd voordelen van iemand, terwijl ze die persoon nog nooit hebben gezien of gesproken. Een slechte foto zal hier geen goede hulp bij zijn. Over het algemeen wordt er naar drie dingen gezocht terwijl er naar je profielfoto gekeken wordt. Dit zijn:

Wanneer men denkt dat je de juiste persoon bent en goed in het team past, gaan verder zoeken door je profielen en wordt je naam nog een keer gegoogeld. Wanneer een foto deze kwaliteiten niet bezit, schrikt hij juist af.

Waar gaat het fout?

Wanneer iemand voor zakelijke doeleinden naar je social media pagina kijkt, is deze persoon vooral geïnteresseerd in jouw mogelijke toegevoegde waarde op professioneel gebied. Ze kijken dus niet graag naar je dronken vakantiefoto’s, je dronken kerstfoto’s of de andere foto’s waarop je weer eens dronken was. Kijk uit met wat je op social media zet, of sluit alles af voor mensen waar je niet bevriend mee bent.

Richtlijnen voor dé professionele profielfoto

Een professionele profielfoto maak je niet zomaar. Het is dan ook slimmer om een zakelijk portret door een professional te laten schieten. Doe je het toch gratis zelf? Dan staan hier een aantal richtlijnen voor het maken van dé professionele profielfoto

  1. Laat zoveel mogelijk van je gezicht zien. Mensen kijken namelijk het meest naar je gezicht en je ogen.

  2. Ga voor een rustige achtergrond. Een drukke achtergrond leidt te veel af van je gezicht.

  3. Gebruik voor elk profiel dezelfde foto. Zo ben je gemakkelijk te herkennen.

  4. Gebruik soft light of buitenlicht. Ga niet vol in de zon staan en gebruik geen flits. Hier wordt de foto niet mooier van.

  5. Neem voldoende afstand van de achtergrond. Zo ontstaat er geen schaduw.

  6. Snij de foto vooraf zelf af naar de juiste verhouden. Wanneer de social media sites dit doen krijg je vaak een hele rare foto.

  7. Draag kleding die bij je beroep past. Geen sexy felroze rokje of dat hemd dat zo lekker zit.

  8. Kijk vrolijk. Het klinkt simpel, maar toch zie je vaak een vreemde profielfoto van een chagrijnige oude man, terwijl hij eigenlijk heel vriendelijk is.

  9. Maak gebruik van een goede camera. Een zelfportret met die oude Nokia van je overgrootvader zal er niet zo mooi uitzien.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.