Waarom zakelijke energie vergelijken?

9 november 2015 | Auteur: | Posted in Geld

Niet alleen de consument doet er goed aan om energieleveranciers te vergelijken en om te besparen op energie, ook voor ondernemers is dit verstandig om te doen. Een ondernemer kan namelijk veel voordelen halen uit het overstappen naar een andere energieleverancier.  Zo is het overstappen naar een goedkopere energieleverancier een effectieve manier om geld te besparen. Maar hoe weet je wie de goedkoopste zakelijke energieleverancier is? Is dit bijvoorbeeld Gazprom Energy, Essent zakelijk of Nuon zakelijk? Daar kom je achter door één van de vele energievergelijkingssites te raadplegen.

Het belang van zakelijke energie vergelijken

Energie is bij veel bedrijven een grote kostenpost. Gelukkig is het, in tegenstelling tot veel andere kostenposten, gemakkelijk om geld te besparen op de energiekosten. Door energieleveranciers te vergelijken, weet je snel wat het voordeel voor jou kan zijn. Het maken van een vergelijking duurt slechts een paar minuten en het levert je heel veel op.

Voor wie is zakelijke energie?

Je hebt recht op zakelijke energie als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Dus als je gewoon vanuit huis werkt, heb je al recht op zakelijke energie. Maak je voor jouw zakelijke doeleinden gebruik van een pand? Dan ben je zelfs verplicht om zakelijke energie af te nemen.

Wat is het verschil tussen kleinverbruik en grootverbruik?

In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen zakelijke klein- en grootverbruikers. De categorie waarin jij valt, is afhankelijk van je aansluiting van het gas en licht:

  • Kleinverbruiker: een kleinverbruiker heeft een elektriciteitsaansluiting met een doorlaatwaarde van maximaal 3 x 80 Ampère. Daarnaast heb je maximaal een G25-gasaansluiting met een technische capaciteitsgrens die kleiner of gelijk is aan 40 m3 gas per uur;

  • Grootverbruiker: een grootverbruiker heeft een elektriciteitsaansluiting met een doorlaatwaarde van meer dan 3 x 80 Ampère. Daarnaast beschik je over een gasmeter die groter is dan G25 met een vermogen van meer dan 40 m3 gas per uur.

Overstappen

Heb jij momenteel een energiecontract voor een bepaalde tijd? Dan kun je 8 tot 6 weken voor de einddatum van het contract een nieuw energiecontract aanvragen. Dit kun je doen met behulp van de Gazprom Energy zakelijke energievergelijker. Vaak kun je als ingangsdatum de einddatum van je huidige contract invoeren. Heb je een energiecontract voor onbepaalde tijd? Dan kun je in de meeste gevallen de optie ‘zo snel mogelijk’ invullen.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Reacties (1)

  1. […] websites waarop je aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Voor ondernemers die gebruik maken van zakelijke energie is dit niet zo makkelijk. Voor hen is het vaak een tijdrovende klus om de aanbieder te vinden die […]