Sparen of beleggen?

20 maart 2015 | Auteur: | Posted in Geld

Wilt u meer vermogen opbouwen, maar weet u niet goed of u moet gaan sparen of beleggen. Lees dan dit artikel. We proberen de voor- en nadelen van sparen en beleggen voor u zichtbaar te maken zodat u zelf kunt beslissen wat de beste optie voor u is.

 

Sparen

Sparen is de optie waarbij u de miste risico loopt. U behoudt het inlegbedrag en ontvangt jaarlijks een rente. De hoogte van uw rente is afhankelijk van uw bank en spaarrekening. Meestal is dit tussen de 1 en 2 procent. Als u spaart voor later is het een groot risico dat u niet voldoende bij elkaar kunt sparen voor levensonderhoud. Wanneer u boven de 2.330 euro spaart betaalt u 1,2% vermogensrendementsheffing. Daarnaast heeft u te maken met inflatie.

 

Beleggen

Bij beleggen kunt u een hoger rendement behalen. De noodzaak om zelf vermogen op te bouwen voor laten, zoals u pensioen wordt steeds belangrijker. Hiervoor is beleggen een goede optie. Beleggen zorgt alleen wel voor meer risico. Er zijn wel mogelijkheden om uw risico’s te beperken. Door uw beleggingen te spreiden op meerdere effecten. Daarnaast kunt u bij beleggen nog de keuze maken om te beleggen voor de korte of lange termijn. De lange termijn is een veelgemaakt keuze en verstandig voor uw pensioen. Op de korte termijn beleggen kunt u doen via online beleggen. Hierbij is het mogelijk om met kleine bedragen snel winst te maken.

 

Hoe bepalen wat de beste optie is?

Nu u in het kort de belangrijkste eigenschappen van sparen en beleggen weet, is het slim om uw doelstelling helder te hebben. Hoeveel eigen vermogen heeft u? Wat is het rendement wat u wilt behalen? Hoe lang kunt u geld missen? Welke risico’s accepteert u? Het is natuurlijk ook een optie om te sparen en te beleggen tegelijk. U kunt al beginnen met online beleggen vanaf uw achttiende.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.