Garnalen versterken het beenderstelsel

11 november 2014 | Auteur: | Posted in Eten

Gezonde voeding is een belangrijke factor in ons leven. Mensen die gezond eten en goed op hun voeding letten kunnen veel kosten besparen op bijvoorbeeld geneesmiddelen en dokterskosten. Sta er eens bij stil dat de manier waarop we ons voelen veroorzaakt wordt door de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die continu door ons lichaam blazen. Gezondheid is dus eigenlijk meer een chemisch proces dan doorgaans aangenomen wordt.

Gezond eten

De chemicaliën die onze lichamelijke en geestelijke gezondheid helpen bepalen zijn samengesteld op basis van een mix van groenten, fruit, proteïnen, vetten etc. Dit zijn de onderdelen die de mens gezond en gelukkig laten voelen. Toch is het wel zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken.

Veel mensen hebben op een latere leeftijd veel last van botverlies. Dit komt vooral vaak voor bij vrouwen. Dit heet ‘osteoporose’ en is een gevaarlijke aandoening bij bejaarden. Maar wanneer iemand niet goed op zijn voeding let kan osteoporose al in een vroeger stadium van het leven voorkomen.

Om dit te voorkomen helpt het om voeding te eten waar veel vitamine B-12 in zit. Zeevruchten als garnalen en scampi’s vallen onder deze categorie. Garnalen kun je gemakkelijk en goedkoop kopen bij gambashop.nl. Garnalen eten helpt nieuwe cellen aanmaken om zo de densiteit van het beenderstelsel te versterken. Bovendien zijn garnalen ook rijk aan vitamine D, wat een erg belangrijk ingrediënt voor een sterk beenderstelsel is.

Garnalen bewaren

Garnalen bederven nogal snel. Bewaar verse schaal- en schelpdieren daarom niet langer dan één dag in de koelkast bij een temperatuur van 4 graden Celsius. Eet ze bij voorkeur de dag van aanschaf al op.

Als je de garnalen gekookt hebt kun je ze bewaren in de koelkast of de vriezer. Gekookt kun je de garnalen twee dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer kunnen ze tot wel drie maanden bewaard blijven.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.