Website maken voor je bedrijf of praktijk

10 augustus 2017 | Auteur: | Posted in Software

Het zal je niets verbazen als ik je zeg dat letterlijk iedere mogelijke klant tegenwoordig het internet gebruikt om een geschikt bedrijf voor hun problemen te vinden. Maar de vraag is: doe je daar ook iets mee? De meeste Nederlandse ondernemers zijn ietswat arrogant. Ze denken het makkelijk aan te kunnen zonder online vertegenwoordiging. De realiteit is echter dat de kans dan groot is dat je met jouw bedrijf op een gegeven moment achter het net vist. Dat gaat we voorkomen. In dit artikel lees je wat je aan een website kunt hebben.

Een WordPress website biedt in veel gevallen de oplossing.

Op de vraag: Hoe maak je een website? Zijn meerdere antwoorden van toepassing. Uiteindelijk draait het allemaal om gebruiksvriendelijkheid. Het mooie aan WordPress, een gratis content management systeem is dat ook jij daarmee een professionele website kunt maken. Het vraagt weinig kennis en dus weinig tijd om een WordPress website op te zetten. Hulp nodig? Deze video legt een Website maken met WordPress haarfijn uit.

Gebruik deze simpele maar krachtige strategie

Hoog ranken in Google lijkt voor velen de ultieme oplossing. Maar, vergeet niet dat tijd en misschien wat geld kost. Als bedrijf met een bestaand klantennetwerk kan je op een eenvoudige manier de omzet van jouw bedrijf verhogen. Het zit puur in het effectief gebruik maken van waar je al beschikking toe hebt.

Betrek bestaande klanten

Jouw bestaande klanten kan je gebruiken om meer klanten te genereren. De wereld bestaat uit word of mouth. Oftewel iemand adviseert een product, waarna vrienden en familie ook besluiten om het product te kopen. Zorg ervoor dat je huidige klanten tevreden zijn, maar vooral dat hun tevredenheid zichtbaar is voor de buitenwereld. Dat betekent dat je bijvoorbeeld klanten vraagt om een ervaring of testimonial achter te laten op jouw website. Wanneer je slim gebruik maakt van “populaire’’ personen in de maatschappij kan je aardig wat buzz genereren rondom jouw bedrijf. Het is ook niet gek dan sommige bedrijven fikse kortingen geven aan Nederlandse bekendheden, want het levert ze meestal een boost aan klanten op.

De waarde van Social Media

Goed, niet ieder product werkt op Social Media. Logisch want niet iedereen zit te wachten op een “designer keuken van 20,000 euro”. Maar stel dat je als tandarts tanden bleekt. Dan kan je daar aardig wat mee winnen. Want iedereen wilt graag weten hoe de buurvrouw aan die mooie witte tanden komt. Social media is een spelletje. Maak hier gebruik van. Beloon diegenen die jouw business kunnen laten groeien. Plaats afbeeldingen van jouw klanten of Social Media platformen als Facebook en Twitter. In ruil voor een 10% korting etc. Wanneer het balletje begint te rollen, zal het steeds harder gaan rollen. Jouw potentiële klanten zitten op sites als Facebook, Instagram en Twitter. Maak daar gebruik van!

Focus op waardetoevoeging

Wanneer je bovenstaande punten combineert met het hebben van een website die daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt ben je niet meer te stoppen. Begin rustig, schrijf een plan uit wat je wilt gaan bereiken en ga aan de slag!

Reacties uitgeschakeld voor Website maken voor je bedrijf of praktijk Tags: ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.