Pid Services – Ilumen.be

6 juli 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

PID regelaars zijn apparaten die aan zonnepanelen gekoppeld kunnen worden om te meten hoeveel energie de zonnepanelen genereren. PID staat voor Potential Induced Degradation. Dit betekent het Potentiele Opgetreden Vermindering (degradatie). Door een PID regelaar aan de zonnepanelen te koppelen kan de eigenaar van zonnepanelen zien hoeveel energie er opgewekt wordt bij de zonnepanelen. Hierdoor kan dus ook gezien worden hoeveel energie er niet opgewekt wordt.

Het is dus een goed middel om te zien hoeveel energie een zonnepaneel normaal gesproken kan opwekken en hoeveel er daadwerkelijk opgewekt wordt. Stel dat een zonnepaneelsysteem ongeveer 5 jaar oud is. Normaal gesproken zal er door een zonnepaneel dat 5 jaar oud is ongeveer 85% van de beginhoeveelheid zonne-energie opgewekt worden. Nu meet een PID regelaar dat de zonnepanelen niet 85% maar 75% opwekken. Dit verschil van 10% kan voor een consument een erg groot verschil zijn. Als zonnepanelen niet efficiënt werken zal het langer duren voor de zonnepanelen terugverdiend zijn. Hierdoor is het voor de consument niet rendabel om zonnepanelen te hebben geinstalleerd.

Het voordeel van een PID regelaar is dus dat de consument kan zien hoe groot het verschil is tussen het maximum op te wekken energie en het eigenlijke opgewekte energieniveau. Het voordeel voor de consument is dat een PID systeem niet alleen goed is omdat het kan meten hoeveel verspilde energie er is bij zonnepanelen, het kan het ook repareren. Een goed systeem is in staat om de zonnepanelen te repareren als er een software fout is. De PID regelaars zorgen er voor dat de zonnepanelen zichzelf repareren als er fouten zijn die verholpen kunnen worden.

Echter, daar is het niet alleen mee opgelost. De moderne PID regelaars zorgen er ook voor dat het bedrijf waar de regelaar gekocht is ook kan zien wat er fout is. Er wordt maandelijks, of soms zelfs wekelijks, een melding naar het bedrijf gestuurd waar de resultaten van de zonnepanelen wordt getoond. Als er een afwijking is die niet door de software zelf gerepareerd kan worden krijgt het bedrijf een melding en kan het bedrijf dit probleem oplossen. Hierdoor is het voor u ook prettig om te weten dat er een team achter het systeem zit dat u kan helpen.

De voordelen van een PID systeem zijn eenvoudig op een rij te zetten.

• Permanente en betrouwbare oplossing voor het PID probleem.
• Meer energie opgewekt door het systeem dat geinstalleerd is.
• Oude systemen kunnen makkelijk aan een PID regelaar worden geinstalleerd.
• Het is in de langere termijn een goede investering.
• Het systeem verbruikt vrijwel geen energie.
• Er hoeft geen geaard systeem geinstalleerd worden, dit maakt het goedkoper.
Al deze voordelen tonen aan dat een systeem installeren in feite voor iedereen een goede oplossing is om de problemen op te lossen. Het wordt ook aangeraden om een systeem te installeren omdat er helaas een groot probleem is geweest in de hoogtijdagen van de zonnepaneelrage.

Tijdens deze rage zijn er in België veel zonnepanelen foutief geinstalleerd. Zogenoemde cowboys hebben deze systemen geinstalleerd met de hoop om zoveel mogelijk geld te verdienen in een zo kort mogelijke tijd. Dit is ze helaas bij veel particulieren en bedrijven gelukt. Hierdoor zijn er veel personen de dupe geworden van deze cowboys. Dit is ook de reden dat veel bedrijven en particulieren eigenlijk geen zonnepanelen meer willen. Dit is helaas onterecht en met de nieuwe PID systemen zijn er nu goedkope oplossingen voor deze gedupeerden.

Door gebruik te maken van een PID systeem in deze zonnepaneelsystemen kan er een groot probleem opgelost worden. De particulieren en bedrijven hoeven niet veel geld uit te geven om de zonnepanelen te vervangen. In plaats van de systemen te vervangen hoeven ze alleen maar een PID regelaar te installeren. Door deze regelaar te installeren kunnen de particulieren en bedrijven al een groot deel van de problemen oplossen. Door gebruik te maken van een PID systeem zullen deze bedrijven een verhoging zien in de hoeveelheid energie die opgewekt wordt. Dit is ook een van de redenen dat wij, van ILUMEN, gedupeerden aanraden om een PID systeem te proberen. De voordelen zijn een stuk groter dan de nadelen en daardoor is het een poging waard.

Als u meer informatie wilt over de Pid systemen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Voor meer info over : zonnepanelen terugverdientijd

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.