Waarom is olijfhout zo geschikt voor gebruik in de keuken?

2 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Al jarenlang zijn er houten keukenproducten op de markt, maar olijfhout zien we nog niet zo vaak. Terwijl dit hout juist zeer geschikt is voor gebruik in de keuken, omdat het meerdere goede eigenschappen heeft. Hieronder kun je lezen wat de voordelen zijn van olijfhout.

Hygiënisch in gebruik

Een hele goede eigenschap van olijfhout is dat het oliehoudend is. Veel mensen vinden het nadelig om houten keukenproducten te gebruiken, omdat etensresten vaak in het hout trekken. Dit is bij olijfolie niet het geval, omdat de olie dit tegenhoudt.

Stevig en duurzaam

Olijfhout behoort tot de hardste houtsoorten ter wereld en olijfhouten keukengerei is dan ook zeer stevig. Door de hardheid is het hou ook slijtvast en het gaat dus lang mee. In een snijplank van olijfhout zul je niet zo snel een beschadiging maken als in een ander soort snijplank. Olijfhouten keukenproducten blijven dan ook lang mooi, mits je ze goed onderhoudt.

Unieke keukenproducten van olijfhout

Bij Tapasplanken.nl kun je unieke keukenproducten van olijfhout verkrijgen. Er is namelijk bij de productie voor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor geen enkel product hetzelfde is. Hiermee zet je dus een exclusief product op tafel!

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.