waarom dranken zo belangrijk zijn voor uw hotel, restaurant of café

14 augustus 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Als brouwer Gent krijgen wij geregeld de vraag waarom dranken zo belangrijk zijn voor een horecagelegenheid. In dit artikel geven we u een viertal redenen waarom dranken zo belangrijk zijn voor uw hotel, restaurant of café.

1. Dranken zorgen voor een groot deel van uw omzet.

Of u nu een restaurant heeft of een café waar bijna alleen maar gedronken wordt, dranken maken een groot deel uit van uw omzet. Sommige van de populairste cafés halen meer dan 90% van hun omzet uit dranken, maar ook voor veel restaurants ligt het aandeel omzet uit dranken nog altijd zo rond de 30%. Als brouwer regio Gent zien we daarnaast dat veel ondernemers een hogere winstmarge hebben op hun dranken dan op eten. Winstmarges op dranken zijn daarnaast stabieler omdat de winstmarges voor voedingsmiddelen fluctueren als gevolg van seizoensinvloeden en prijsschommelingen.

2. Dranken vormen een deel van het karakter van uw horecazaak.

Als brouwer Gent leveren wij dranken aan verschillende soorten horecagelegenheden. De soorten dranken die genuttigd worden in een restaurant hebben invloed op het karakter van het restaurant. In een bruin café verwacht u andere soorten dranken dan in een strandtent. Een goed restaurant zal meer soorten wijn op de kaart hebben staan dan een eenvoudig eetcafé. In sommige horecazaken is het drankenassortiment zelfs hun uniqueselling point, ze verkopen bijvoorbeeld een grote hoeveelheid speciaalbieren. Wat voor horecazaak u heeft zal van invloed zijn op de hoeveelheid dranken die geconsumeerd wordt en op de dranken die u het beste in uw assortiment op kan nemen. HLS, brouwer Gent, merkt dit dan ook duidelijk in de bestellingen van haar klanten.

3. Een gerecht gaat samen met een goede drank.

Restaurants in het hogere segment kunnen zich onderscheiden door goede wijnen aan te bieden die passen bij de gerechten die worden geserveerd. Veel klanten zullen van een restaurant verwachten dat zij een wijn aanbieden die past bij het gerecht dat ze gaan eten. Vaak zijn klanten bereid om meer te betalen voor een wijn die bij hun gerecht past, en dit leidt tot hogere omzetten en hogere winsten voor het restaurant. Aan de andere kant wordt bier vaak genuttigd met borrelhapjes, zoals nootjes, chips en worsten. Als brouwer Gent vinden wij dan ook dat de dranken een onlosmakelijk deel uitmaken van alle etenswaren die u in uw restaurant serveert en omgekeerd.

4. Klanten komen soms voor de dranken

Met name in veel cafés komen klanten voor de dranken. In een speciaalbiercafé zijn vaak honderden soorten bier te vinden. Veel van deze bieren zijn niet altijd in de supermarkt of bij de slijter verkrijgbaar. Klanten zullen in dat geval naar een biercafé gaan om dat biertje van de lokale brouwer Gentte proeven.

Zoals gezegd maken de dranken een onlosmakelijk deel uit van uw horecazaak. HLS, Brouwer in Gent, levert daarom een breed assortiment dranken voor verschillende soorten horecagelegenheden. Bent u benieuwd naar de brouwer Gent prijslijst of wilt u meer weten over hoe wij uw horecazaak kunnen helpen, neem dan contact op met +32 (0)56 62 03 40 of kijk op www.hls.be

Voor meer informatie groothandel horeca gent en groothandel horeca antwerpen  bezoek ons op..

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.