Zó organiseer je de perfecte Gala avond in Antwerpen

11 juni 2015 | Auteur: | Posted in Nieuws

Er zijn maar weinig dingen ingewikkelder dan het organiseren van een succesvol fondsenwervend evenement of gala. U moet op zoek naar vrijwilligers en sponsors, een feestzaal Antwerpen boeken, entertainment organiseren en ervoor zorgen dat uw gasten gul doneren. Het plannen van een dergelijk evenement vergt een enorme hoeveelheid voorbereiding.

 

Fondsenwervende Gala’s zijn belangrijke gebeurtenissen die de groei van uw bedrijf positief kunnen beïnvloeden, en de succesvolle uitvoering van elke stap in het proces is de sleutel tot een geslaagd evenement. Omdat er zoveel afhangt van zulke evenementen, is het plannen van een Gala avond voor fondsenwerving een stressvolle aangelegenheid. Naast het organiseren van de praktische aspecten zoals een feestzaal in Antwerpen huren moet er ook een beroep gedaan worden op uw gasten, donateurs en sponsors. In dit artikel geven we u een aantal belangrijke tips waarmee uw fondsenwervende evenement een groot succes zal worden.

 

 

 

Maak een begroting  

 Voorafgaand aan de start van het planningsproces, moet u bepalen wat uw budget is. Zaken zoals marketing, het vinden van een feestzaal in centrum van Antwerpen, het huren van audiovisuele apparatuur, het vinden van gastsprekers en entertainment en het regelen van de catering zijn allemaal belangrijke onderdelen van het creëren van een nauwkeurige begroting.

 

 

Kies de perfecte feestzaal op de juiste locatie

 Het kiezen van de juiste feestzaal centrum Antwerpen is een van de belangrijkste factoren in het succes van uw Gala. Zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet, zodat uw gasten kunnen genieten van een prachtige omgeving en professionele, persoonlijke service. Dingen die overwogen moeten worden tijdens het vergelijken van verschillende locaties zijn de centrale ligging en of de feestzaal de juiste bezoekerscapaciteit heeft. Zorg er ook voor dat er duidelijkheid is over de catering, en of deze inbegrepen is bij het huren van de feestzaal, en of alle audiovisuele apparatuur beschikbaar is op de datum van het fondsenwervende evenement. Zorg ervoor dat het menu en de decoraties in de feestzaal in overeenstemming zijn met het thema van het Gala. Bespreek de verschillende opties tot in detail met het zalenverhuurbedrijf.

 Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk ondersteuning krijgt

 Om bewustzijn en interesse te creëren zult u een goed in elkaar gezette marketingsstrategie implementeren. U kunt bijvoorbeeld lokale kranten op de hoogte te brengen van het fondsenwervende evenement of de krant bij het evenement betrekken, u kunt een Facebook-pagina en een Twitter-account creëren, folders laten drukken en verspreiden en zelf contact zoeken met potentiële donateurs en sponsors.

 Zorg ervoor dat uw uitnodigingen aantrekkelijk en compleet zijn

 De eerste kennismaking die uw donateurs hebben met uw fondsenwervende evenement is via de uitnodiging. Het is daarom van belang dat deze direct indruk maakt en letterlijk ‘uitnodigt’. Zorg ervoor dat alle belangrijke informatie is opgenomen in de uitnodiging, zoals datum, locatie en een duidelijke omschrijving van het evenement, doelstellingen, dresscode en activiteiten die tijdens het fondsenwervings evenement zullen plaatsvinden.

 

 

Hoe bepaal je de prijs van toegangskaarten

 Voor het bepalen van de prijs van toegangskaarten voor het Gala moet u rekening houden met alle kosten, zoals de huur van de feestzaal Antwerpen, de catering, marketing, enzovoort. U kunt wellicht een aantal VIP kaarten beschikbaar stellen waarmee de donateurs en andere gasten nog wat extra verzorgd worden door middel van bijvoorbeeld extra luxe zitplaatsen en gratis hapjes en drankjes.

 Besluit welke soorten activiteiten je wilt opnemen in je Gala

 Als je mensen wilt ‘aansporen’ om te doneren zult u het aantrekkelijk moeten maken. U kunt bijvoorbeeld een loterij houden of een veiling of advertentiemogelijkheden aanbieden. Het belangrijkst is om creatief te zijn en met iets interessants, iets anders dan anders op de proppen te komen. U zou ook research kunnen doen om te zien welk type fondsenwervende evenementen in het verleden succesvol waren en vervolgens iets soortgelijks organiseren.

Hoe krijg je sponsors aan boord

 Er zijn een aantal manieren om sponsors enthousiast te maken voor uw fondsenwervende evenement. U kunt, zoals hierboven vermeld, advertentieruimte geven op uw website in ruil voor items die u nodig hebt voor uw evenement. Entertainment, zoals grote internationale acts of kleinere, lokale entertainers kunnen ook gesponsord worden. Loterijen en veiligen kunnen bijvoorbeeld gesponsord worden met prijzen of producten.

Voor meer informatie over trouwlocatie antwerpen bezoek ons weten

 

Article Source:- Click here

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.