Klassieke gitaarles de basics

17 juli 2019 | Auteur: | Posted in Nieuws

Wil je een instrument leren spelen, dan kan het best lastig zijn om een instrument te kiezen dat bij je past. Een gitaar is een instrument die relatief gemakkelijk te leren bespelen is en waarmee je alle kanten mee uit kant. Je kunt gitaar solo spelen, maar ook in groepsverband of in een band. Daarnaast gaat een gitaar goed samen met andere instrumenten en kun je ook je eigen stemgeluid gebruiken. Gitaarles nemen is daarom verstandig om sowieso de basics te leren. Dit doe je op een standaard klassieke gitaar. Een bekende klassieke gitaar is de Alhambra gitaar.

Alhambra gitaren

Alhambra timmert al jaren aan de weg als gitaarbouwer van allerlei verschillende type gitaren. Toch is de klassieke gitaar de meest verkopende gitaar van Alhambra. Het was in 1960, Francisco Martinez Clavel, eigenaar van een timmerfabriek die het plan opvatte om een prototype te maken van de klassieke Spaanse gitaar. Technisch zou het wel lukken, want er was genoeg kennis over houtbewerking in huis. Maar hoe bouw je een echt goede gitaar? Daarbij werd de hulp ingeroepen van lokale muziekdocenten, waarmee ze hun prototype gitaar verbeterden. De gitaar was enorm succesvol en al snel werd de timmerzaak veel te klein en moest er personeel aangenomen worden. In korte tijd had Alhambra gitaren ruim 20 personeelsleden in dienst die vol passie gitaren produceerden. Tegenwoordig heeft Alhambra verschillende soorten gitaren in het assortiment, van goedkoop tot duizenden euro’s en bestaande uit diverse houtsoorten.

Wat zijn de basics van gitaar leren spelen?

Als je nog nooit gitaar hebt gespeeld, zijn de basics heel belangrijk. Je hebt een goede gitaar nodig om op te spelen. Een Alhambra gitaar is zo’n gitaar en is al heel goedkoop aan te schaffen. Het is wel zo, dat hoe jonger je begint, des te gemakkelijker is gitaarspelen aan te leren. Als je je kind gitaar wilt laten spelen, denk dan na over een kindergitaar. Daarnaast moet je opletten of je links- of rechtshandig bent. Tijdens gitaarles zul je beginnen met enkele basisakkoorden. Hiermee kom je al een heel eind. Belangrijk is, dat je lessen volgt op je eigen tempo en je het leuk moet blijven vinden. Pas dan kun jij ook een volleerd gitaarspeler worden.

Reacties uitgeschakeld voor Klassieke gitaarles de basics

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.