Wouter Bos als informateur?

4 december 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Om uw geheugen even op te frissen. Wouter Bos was de PvdA minister die de huidige woningmarkt crisis extra heeft aangestuurd. Hij was degene die aangaf dat de crisis over zijn dieptepunt was, toen deze nog moest beginnen. En niet te vergeten, de man die zijn zonnebril declareert bij de belastingbetaler.

We hadden niet dieper kunnen zinken. Eindelijk was Nederland verlost van de praatjes van Wouter Bos en zijn gevolg. Eindelijk geen onzin meer. Maar helaas. Het heeft niet zo mogen zijn. Bos duikt weer op, ditmaal als informateur. Jammer. Op financiën zijn er weinig vergelijkbare voorbeelden waar zoveel troep is achtergelaten. Waar het land volledig in puin lag. En wat heel vakkundig is afgeschoven op de volgende in rij. VVD minister Rutte heeft alles maar dan ook echt alles op zijn bord gehad en wordt nu door Henk en Ingrid aangekeken op de bezuinigingen en andere slechte zaken.

Tijdens de Bosperiode om het zo maar even te noemen is er nogal wat gebeurd. Allereerst het domino effect van de hypotheekpakketjes, securitisaties om precies te zijn. De ondoordachte reacties hierop van zowel Bos als Wellink hebben de grootste bijdrage geleverd aan het opdrogen van de middelen die geldverstrekkers en grootbanken momenteel hebben om hypotheekgeld uit te lenen. Ze willen wel, maar zijn onwetend en vakkundig gedwarsboomd door minkukels op financiën en bij DNB. Deze zelfde meneer mag nu gaan onderhandelen over een nieuw kabinet. Snapt u het nog?

Een van de andere apartheden was het optreden van Bos tijdens de crisis rondom de IJslandse (spaar)bank IceSave en daarna DSB. Twee debacles die de Nederlandse belastingbetaler miljoenen euro’s hebben gekost. Want dat noodfonds moet natuurlijk ergens vandaan komen. Het is triest dat iemand die heeft aangetoond zo onvermogend te zijn, zich toch weer politiek mag gaan inzetten. Terwijl er werk aan de winkel is, zoals het verbeteren van de kwaliteit van het Nederlands schoolsysteem en het aanpakken van de problemen in de zorg. Het is een schande dat Wouter Bos zich weer met de politiek mag bemoeien.

Nee, het is diep treurig dat een politicus die tijdens zijn moeilijke (want dat mag natuurlijk niet ontkend worden) periode aan het hoofd van financiën zoveel rottigheid heeft achtergelaten, zich nu weer mag gaan mengen in de politieke toekomst van Nederland. Misselijkmakend gewoon. Maar goed. We moeten het er maar weer mee doen…

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.