Werken in de techniek: voldoende uitdaging

26 maart 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Vorig jaar was er een dreigend tekort aan goede technici, een jaar later zijn er nog steeds voldoende uitdagende banen te vinden in de techniek. Werken in de techniek is zeer aantrekkelijk omdat de bannen voor het oprapen liggen en omdat er hierin voldoende uitdaging aanwezig is. De technische sector heeft het minst last gehad van de economische crisis. Ze hebben er dus wel last van gehad, maar minder dan andere sectoren. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks 60.000 nieuwe vacatures in de techniek beschikbaar zijn, terwijl er steeds minder aanbod vanuit opleidingen is. Dit kan ook tot problemen leiden in de toekomst. Je ziet steeds vaker terug dat bedrijven al contact opnemen met de leerlingen van scholen om ze te strikken voor een stage, waarna ze later door kunnen groeien tot een vast medewerker.

Daling leerlingen in de techniek

Steeds vroeger moeten mensen al een keuze maken voor een bepaalde sector of voor een bepaald profiel. Hierin wordt steeds minder vaak de keuze gemaakt voor een profiel dat te maken heeft met techniek. Later wordt het lastig om toch nog te gaan voor kiezen voor techniek, waardoor het voor de leerling handiger is en voor de hand ligt om de weg te volgen die al wordt gevolgd. Dit is dus een groot probleem voor de technische sector. Of het goed is dat kinderen al op jonge leeftijd moeten kiezen is dus nog maar de vraag. Die heeft er wel toe geleidt dat het aantal banen in de technische sector groot is.

Werken in de techniek

Bent u opzoek naar een baan in de techniek, dan is deze niet lastig te vinden. Misschien zijn er wel zoveel banen te vinden dat voor u door de bomen het bos niet meer te zien is. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een detacheringbureau.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.