Hoe word ik gedreven in mijn werk?

4 december 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Gedrevenheid in werk is soms lastig. Je kunt best in een situatie zitten waarin je je werk niet meer bevredigend vindt en het alleen nog voor de poen doet. Veel mensen gaan met tegenzin naar hun werk om allerlei redenen: het is saai, past niet, collega’s zijn vervelend, teveel stress. En sommigen zijn werkloos. Belangrijk is dan vooral hoe je er mee omgaat. Accepteer je die rotbaan maar uit angst je huur of hypotheek niet meer te kunnen betalen? Of grijp je, ook als werkloze, genoeg kansen aan om er iets anders van te maken, misschien wel iets heel nieuws?

Er zijn instanties en particulieren die kunnen helpen met het vinden van een voor jou zinvolle baan, of beter gezegd: invulling van je werkzame leven. Dit hoeft natuurlijk niet perse voor een baas te zijn. Veel mensen zullen juist zelf iets moeten ondernemen voor zichzelf omdat de wereld continue verandert en een baan nooit voor het leven is. Hulp op dit gebied kan ook in de spirituele of humanistische hoek zitten, een beroepskeuzetest hoeft niet perse HET antwoord te geven.

Het gaat in dit artikel te ver om jouw leven te veranderen, daar zijn boeken vol over geschreven, vaak spiritueel getint. Zorg dat je de moed vindt om het leven te krijgen wat je van binnenuit hoort te leiden en dus authentiek is, meestal vanuit een roeping. Angsten zijn hierbij altijd een slechte raadgever.

Wanneer je meer wilt weten over onafhankelijk worden van opdrachtgevers en werkgevers, dan zul je dit artikel over online thuiswerken eens kunnen lezen. Het laat je kennismaken met nieuwe mogelijkheden waarvan je het bestaan eerst nog niet kende.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.