Hoe spreek ik een vrouw aan op straat?

13 mei 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Veel mannen worden zenuwachtig bij het idee om een mooie vrouw op straat aan te spreken. Meestal houden zij zich een slecht scenario voor waarin ze worden afgewezen. Deze aanspreekangst blokkeert echter ons liefdesleven en ons zelfvertrouwen met vrouwen. Daarom is het van groot belang dat je de vrouw toch aanspreekt.

Ongemakkelijk
Het idee om een vrouw op straat aan te spreken, daar voelen veel mannen zich ongemakkelijk bij. Deze aanspreekangst hebben veel mannen omdat zij bang zijn om afgewezen te worden. Er is ook nog een kans dat zij samen met haar sterke en jaloerse vriend is. Echter is deze angst overgeërfd uit een tijdperk waarin we in stammen leefden. Mannen ontmoetten toen niet veel vrouwen, dus een afwijzing kon betekenen dat je je niet kon voortplanten. Men was ook bang om de vrouw van het stamhoofd te versieren. Dit kon je dood betekenen. Tegenwoordig heeft men een stuk meer keuze. Praktisch hoeft men de deur niet meer uit: men heeft dating websites.

Op straat kom je vrouwen tegen, waarvan je niet weet hoe je ze anders zou moeten tegenkomen. De angst om afgewezen te worden is in deze moderne wereld irreëel. Waarom zou de afwijzing van 1 op de miljarden vrouwen zo belangrijk zijn? Door niet aan te spreken ga je nieuwe situaties uit te weg. Van te voren is het niet te voorspellen hoe de vrouw zal reageren. Wat wel bekend is, is dat wanneer je helemaal niets doet, je nooit je droomvrouw zult ontmoeten.

Door de angst zul je in ieder geval spijt krijgen dat je haar niet hebt aangesproken. Ondanks de angst haar aanspreken is het enige wat je te doen staat. Door aan te spreken zal het ook een volgende keer minder moeilijk zijn. En op die manier zal de angst op termijn tot een niveau worden gereduceerd waarmee je toch kunt aanspreken. Bedenk je ook dat zij je helemaal niet kent.

Wat moet ik tegen haar zeggen?
De beste openingszin is eigenlijk gewoon “Hallo”. Zeg vervolgens dat je haar een leuke uitstraling vindt hebben. Stel je voor en vraag ook wat haar naam is. Blijf eventjes met haar praten. Je kunt nu voorstellen om een drankje te doen op een dichtbij gelegen terras. Of stel voor om eens te bellen. Dan kun je altijd nog samen wat gaan doen. Hoe minder druk je erop legt, hoe groter de kans dat ze instemt.

Houd het gesprek tijdens de date altijd luchtig. Dingen die je interessant vindt, zoals je hobby’s, zijn goede gespreksonderwerpen. Ook het stellen van vragen is belangrijk. Vertel wat je in je vrije tijd doet. Praat over dingen die je leuk vindt. Vermijd “gevoelige” onderwerpen zoals politiek en religie. Jullie hoeven overigens niet voor honderd procent te matchen op interesses. Als je slechts één hobby hebt die de ander ook leuk vindt zit het goed.

Niet geschoten is altijd mis
Als je haar niet aanspreekt zal er in ieder geval niets gebeuren. Het kan dus echt geen kwaad om eens een poging te wagen en gewoon een mooie vrouw op straat aan te spreken. Ook wanneer ze je afwijst zal jouw levensgeluk daar niet van afhangen. Mensen hebben over het algemeen meer spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben dan de dingen die ze wel gedaan hebben. Dus spreek haar gewoon aan.

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.