Gigantische groei in logistieke sector

2 april 2015 | Auteur: | Posted in Nieuws

Er wordt binnen de logistieke sector een gigantische groei verwacht voor de komende jaren. Waar we met heel Nederland jaarlijks 180 miljoen pakketjes versturen, gaat de verwachting dat dit voor 2020 maar liefst oploopt tot 575 miljoen. Dat is een stijging van jaarlijks 20 pakketjes per huishouden, naar ruim 60 pakketjes per huishouden per jaar.

Veranderingen

Hoe gaat de logistiek om met de enorme groei? En dan ook nog een veranderende markt van de logistieke sector. Want producten worden steeds vaker geretourneerd. De duidelijke groei die hier in te zien komt doordat retourneren vaak gratis is. Zeker bij een besteding boven een bepaald bedrag. En dan ook nog de verwachtingen dat een pakketje tegenwoordig super snel geleverd gaat worden. Waar een aantal jaren geleden het nog dood normaal was dat je een week tot twee weken op je pakketje moest wachten, wordt er nu al snel vanuit gegaan dat het de volgende dag wordt geleverd.

Werkwijze

Om als bedrijf onderscheidend te zijn, of niet onder te doen van de concurrentie, wordt er vaak alles aan gedaan om in te spelen op de veranderingen in de markt. Zo doen de bedrijven er ook alles aan om steeds nog sneller te kunnen leveren. Ook voor leveringen uit het buitenland staat tegenwoordig geen eeuwenlange wachttijden meer. Zelfs voor transport naar Engeland wordt bij veel bedrijven een 24 uur garantie gegeven. Dit geldt voor zowel groot als klein transport.

En naast dat de veranderingen gaat dat alles steeds sneller gaat, is het vaak ook nog mogelijk om je pakketje te volgen. Het krijgen van een berichtje berichtje, wanneer het verzonden wordt, de verwachte aankom tijd in een paar uur nauwkeurig is tegenwoordig zeker niet gek meer.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.