Hoe kies ik het juiste gastouderbureau?

28 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Scholen

Iedere zoektocht begint bij Google. Maar dat is niet altijd even handig. Google biedt zo veel informatie, dat men soms door de bomen het bos niet ziet. Google heeft zoveel informatie als mensen op internet plaatsen. Het is dus onder andere afhankelijk van schrijvers of u de juiste informatie kunt vinden.

Gastouderbureau

Zoekt u een gastouderbureau dan komen er snel een aantal naar voren via Google. Dit is fijn, maar hoe weet u of een bureau een goed gastouderbureau is en zal voldoen aan uw verwachtingen? Dit informatie is dan weer net niet te vinden. Daarom gaan we er in dit artikel wat dieper op in.

Gastouders en gastoudersbureau

Het is eigenlijk de taak van het gastouderbureau om gastouders goed te ondersteunen. Gastouderbureaus zijn in feite bemiddelaars met de taak om de gastouders goed ‘op te voeden’. Zowel door de gastouders te leren hoe ze een goede opvang kunnen bieden, maar vooral ook zakelijke ondersteuning. Niets is zo belangrijk als stabiliteit en continu├»teit.

Keurmerk

Sinds kort is er ook een keurkmerk beschikbaar. Het keurmerk bijgeschoolde bemiddelingsmedewerkers gastouderopvang. Dit is een keurmerk waardoor gastouderbureaus kunnen laten zien dat ze willen investeren in de kennis en kunde van hun gastouders. KNGO controleert jaarlijks of de bureaus nog aan de eisen voldoen.

Inspectierapport

De GGD stelt eisen aan een gastouderbureau, een goed bureau voldoet aan deze eisen. Daarom is het verstandig om een kijkje in het GGD-inspectierapport te nemen. Hierin is te zien of een bureau aan alle kwaliteitseisen van de GGD voldoet.

Conclusie

Kortom er zijn voldoende instanties die ervoor zorgen dat gastouderbureaus en dus de gastouders aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ga na over het bureau aan deze eisen en keurmerken voldoet. Daarnaast is het ook altijd verstandig om andere ouders te vragen om referentiemateriaal. Ga pas naar een gastouderbureau als uw gevoel bij dit bureau 100% goed is.

Kinderopvang

Heeft u niet het juiste gevoel bij een gastouderbureau kijk dan eens naar een kinderdagverblijf bij u in de buurt. Dit is vaak iets duurder, maar uw kind krijgt er ook meer ruimte om te spelen en zichzelf te zijn.

Breda

In Breda verwijzen we graag naar het Kinderdagverblijf Brabantpark in Breda-Noord. Hier hebben we zeer goede ervaringen. Het personeel is goed geschoold en er worden hoge eisen gesteld aan het personeel. U kunt hier vrijblijvend een kijkje komen nemen. Zo kunt u zelf ervaren of uw gevoel goed is bij dit kinderdagverblijf.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.