Kinderveiligheid op scholen

24 november 2014 | Auteur: | Posted in Educatie, Scholen

Voor veel ouders is er maar één ding het belangrijkste in het leven, het welzijn van de kinderen. Ouders doen vaak alles voor de kinderen en willen dan ook de beste omstandigheden voor de kinderen. Zo kiezen zij voor de, volgens hen, beste kinderopvang of basisschool. Hebben zij een grote voorkeur voor de sport die het kind gaat beoefenen en zijn zij doorslaggevend bij het kiezen voor de vereniging, gebaseerd op de beste verhalen. Kinderveiligheid is erg belangrijk en dus ook op scholen en de kinderopvang.

Spelende kinderen kunnen soms iets te onvoorzichtig zijn of iets te wild, een ongelukje zit dan ook in een klein hoekje. Als een kind valt of zich stoot kan dit leiden tot vervelend tot soms ernstig letsel bij het kind. Dit wil je als ouders natuurlijk te allen tijde voorkomen. Scholen en crèches kunnen hier dan ook op inspelen. Hoekprofielen en hoekbeschermers zijn dan ook onmisbaar op deze plaatsen. Zowel op het schoolplein als binnen de school zijn veel hoeken en randen. Muren, maar ook vensterbanken kunnen scherpe punten hebben. Deze hoeken zijn gemakkelijk te bedekken met hoekbescherming. Hoekbeschermers zijn er in verschillende designs en kleuren, passend bij het interieur van de school.

Een ander veel voorkomend kinderleed is een vinger tussen de deur. Als volwassene kan het je soms nog wel eens overkomen als je onvoorzichtig bent, maar kinderen zijn nog onvoorzichtiger. Vinger beknelling doet bij ons al erg veel zeer, dus ook bij de kinderen. Vinger beknelling kan eenvoudig voorkomen worden met vingerbescherming voor zowel de scharnierkant als de draaikant van de deur. Ook dit is een van de oplossingen die bijdragen aan de kinderveiligheid van de scholen of opvang. Het opbellen van ouders, met het bericht dat het kind zich bezeerd heeft, is dan ook erg vervelend. Voorkom dit soort belletjes en wees het een stap voor.

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.