Je broer onterven na een familieruzie

4 april 2015 | Auteur: | Posted in Geld

Je wilt er niet aan denken, maar het kan de beste gebeuren, een familieruzie die op enorm uit de hand loopt. Maar zo begint het verhaal van Marieke den Beld. Zij en haar broer Bart wonen al jaren op steenworp afstand van elkaar en van hun ouders. En naar alle tevredenheid. Maar aan die harmonie is onlangs een abrupt einde gekomen. Tijdens een diner bij de ouders is een discussie zo uit de hand gelopen dat Marieke de deur is uitgelopen met de mededeling dat zij haar broer Bart nimmer meer wil spreken en echt niets met hem te maken wil hebben.

Marieke heeft direct na weekend een mail gezonden naar haar notaris met het onderwerp onterven broer. Marieke wil namelijk voorkomen dat haar broer iets van haar bezittingen zal erven mocht zij kinderloos komen te sterven. Zonder testament kan het volgens het wettelijk erfrecht zo zijn dat een broer of zus erfgenaam wordt. Echter middels een testament is het mogelijk om reeds van te voren te zorgen dat iemand onterfd kan worden.

Het onterven van iemand kan zonder dat de ander hier iets van af kan komen te weten. Pas als Marieke komt te overlijden kan haar broer Bart er achter komen dat hij onterfd is in de situaties waarbij hij volgens het wettelijk erfrecht erfgenaam zou zijn geworden.

 

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.