Een biljartkeu kopen voor het biljarten of poolen

3 maart 2014 | Auteur: | Posted in Balsporten, Sport

Een biljartkeu is niet weg te denken bij het biljarten en poolen. Wanneer je gaat poolen of biljarten wil je gebruik maken van een goede biljartkeu. Bij een poolcentrum mag je er vanuit gaan dat de biljartkeus niet van de beste kwaliteit zal zijn. De biljartkeus zullen al vele malen gebruikt zijn en daarom sporen bevatten van gebruiksschade. Wanneer een professional de biljartkeu zal gebruiken zal hij of zij beter met de keu omgaan dan een amateur. Bij een amateur zal de keu eer kram trekken of zal eerder de pomerans van de biljartkeu afbreken. De pomerans is het bovenste gedeelte van een biljartkeu waarmee de bal wordt gestoten. Deze pomerans is dan ook het belangrijkste onderdeel van een biljartkeu. De pomerans moet van uitmuntende kwaliteit zijn en goed worden onderhouden. Maar hoe moet de pomerans onderhouden worden?

Het onderhouden van een biljartkeu

Allereerst is het van belang dat u de pomerans van de biljartkeu zeer goed schoon maakt en ook schoon houdt. Daarbij is het ook van belang dat deze af en toe ingevet wordt. Nu zult u vast denken ‘invetten?!”. Het invetten gebeurd, door het bij iedereen wel bekende, krijt. Door gebruik te maken van krijt wordt de pomerans van een biljartkeu ingevet. Het invetten zorgt ervoor dat de pomerans soepel blijft en dat er goed mee gespeeld kan worden. Het stoten van de bal zorgt ervoor dat de het krijgt van de pomerans verdwijnt. Dit is deels op te lossen door gebruik te maken van een lederen pomerans voor uw biljartkeu.

Zowel een biljartkeu als een pomerans zijn aan te schaffen bij een biljartwinkel. Biljartwinkels zijn er tegenwoordig nog nauwelijks te vinden. Ook bestaan er websites op het gebied van biljarten voor als er bij u in de buurt geen biljartwinkel zit. Ideaal voor als u geen tijd heeft of niet te ver wilt rijden.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.