Sportief een week weg? Ga op tennisvakantie!

25 maart 2015 | Auteur: | Posted in Balsporten, Sport, Vakantie

Wie het begrip ‘sportieve vakantie’ leest, denkt al gauw aan een week bergbeklimmen, een maand door de Afrikaanse savanne zwerven, of het Britse kanaal overzwemmen. Het kan echter ook minder extreem, want de meeste sportvakanties vormen juist een perfecte combinatie tussen ontspanning en activiteit. Je kunt de stress van werk en thuis eventjes lekker van je afzetten en tegelijkertijd genieten van de comfortabele spanning die een weekje sporten teweeg brengt. Maar wat is nu de beste sportvakantie? Een week zeilen, surfen of een paar dagen door de Alpen wandelen? Geen van allen. De beste optie is meteen ook de meest normale: heerlijk een weekje op tennisvakantie.

Waarom

Tennis is in zichzelf het perfecte voorbeeld van een recreatieve sport: ontspanning en plezier in één. Het is geen zware sport, uitsluitend bedoeld voor fitte twintigers en dertigers. Allerminst, ook jonge kinderen zonder ervaring met een racket of ouden van dagen die graag nog eens willen sporten, zijn meer dan welkom om eens een balletje te komen slaan. Tennis is wat je er zelf van maakt. Je kunt ervoor kiezen een week fanatiek te gaan tennissen, iedere dag een uur of 4, vergezeld door vrienden en familieleden die er ook zo over denken. Een prima optie. Niets beter dan jezelf en anderen naar een hoger niveau te stuwen, de rush te ervaren van een echte wedstrijd. Maar als je minder competitief bent ingesteld en je wilt gewoon gezellig een paar potjes spelen, dan geef je evengoed invulling aan een prachtige sportvakantie.

Familie

Tennis is bovendien een sport voor de hele familie. Overal in Europa worden goede faciliteiten aangeboden (van de luxueuze Oostenrijkse hotels, tot de gezellige Franse campings) en kinderen kunnen ’s ochtends lessen krijgen, om ’s middags en ’s avonds met opa en oma of papa en mama nog een wedstrijdje te spelen. Alles is mogelijk.

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.