De Nieuwe Apple TV (4)

27 december 2015 | Auteur: | Posted in TV

De nieuwe vierde generatie van Apple TV is sinds 2015 beschikbaar. Deze bevat een A8 processor, wat een absolute vooruitgang is vergeleken met de oudere A5 processor, een Siri-enabled afstandsbediening, een vernieuwde gebruikers interface en een volledige nieuwe app store. Daarnaast hebben veel updates plaatsgevonden bij de apps en games.

Wanneer je als eerste de Apple TV opstart, zal het opvallen dat er veel overeenkomsten zijn tussen de oude interface en de geüpdatete versie, echter, zullen er ook veel significante veranderingen zichtbaar zijn. De oude interface was nogal volgepropt met verschillende kanalen waarvan je de meeste toch niet zou afspelen. Een van de populaire apps is natuurlijk Netflix, daarom zal het even een schrikmoment opleveren aangezien die er niet meer tussen staat. Niet getreurd, u heeft nog altijd de beschikking om iedere app van de app Store te downloaden en Netflix zal daar ook gewoon staan.

Vanuit de buitenkant ziet de Apple TV er niet bijzonder anders uit in vergelijking met zijn voorganger. De Siri-afstandsbediening is zeer goed ontvangen bij de Apple fans. Het apparaat is net iets groter dan de oude afstandsbediening van Apple. Het bevat ook een paar extra essentiële knoppen voor het menu, play/pauze, homepage en knoppen voor volume controle voor de TV en ontvanger. De meest toegevoegde waarde is de nieuwe glazen touchpad waarmee je door het systeem navigeert. Je kan naar boven, beneden, links en rechts bewegen. Het is te vergelijken met het touchpad gevoel op een Macbook, Macbook Air of Macbook Pro.

Apple TV Kopen? De nieuwste versie van de Apple TV is een goede reden om het nog eens te overwegen. Er zitten ontzettend veel nieuwe features in, en de Apple TV app store is een toevoeging die je Apple TV nóg veelzijdiger maakt.

Een van de grootste toevoegingen, is de mogelijkheid om in de remote control te kunnen spreken. Twee microfoontjes zorgen dat alle opdrachten en vragen uitgevoerd worden. Vragen die je kan stellen zijn; Open een app of een spelletjes, zoek naar een TV show of film, weervoorspelling, of de uitslagen van je favoriete sport. Kortom, een geweldig apparaat.

Auteur:

Wouter schrijft interessante artikelen.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.