Nieuwe Apple TV aangekondigd!

11 september 2015 | Auteur: | Posted in TV

Woensdag heeft Apple een nieuwe Apple TV aangekondigd. De nieuwe Apple TV draait op tvOS en heeft een eigen app store waar ontwikkelaars speciale Apple TV-apps kunnen aanbieden. De nieuwe settopbox is volledig vernieuwd, zowel de software als de hardware zijn nieuw. Ook is er een nieuwe afstandsbediening met een touchpad, en een microfoon voor besturing Siri.

Stembediening

Je kunt stembediening (Siri) gebruiken om films en series te zoeken in iTunes, Hulu, Netflix, HBO en Showtime. Meer diensten worden in de toekomst ook ondersteund. Daarnaast kan Siri alles wat er ook op de iPhone mee kan worden gedaan.

Hardware

De nieuwe Apple TV krijgt een Apple A8-chip en biedt ondersteuning voor de nieuwste Wi-Fi standaard (AC). Helaas ontbreekt ondersteuning voor 4K video (nog).

Interface

De interface is een stuk moderner geworden en sluit beter aan op iOS 9. Bovendien is deze te bedienen met ‘swipes’ vanaf je afstandsbediening.

Afstandsbediening

De nieuwe afstandsbediening van de Apple TV heeft een touchpad, ingebouwde microfoon én een knop voor Siri. Hij werkt nu ook met Bluetooth in plaats van IR zodat je hem niet meer hoeft te richten naar de Apple TV. Er zit ook een accelerometer en gyroscoop in, zodat je hem als een controller kan gebruiken (zoals de Nintendo Wii).

Auteur:

Wouter schrijft interessante artikelen.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.