Zakelijke kleding dames

25 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Mode, Shoppen

Het ontstaan van zakelijke kleding dames.

Na de eerste wereldoorlog was er een tekort aan mannen en had je erg veel alleenstaande vrouwen. De vrouwen moesten voor zichzelf zorgen. Veel bedrijven gingen op zoek naar werkende vrouwen. Er kwamen de volgende beroepen tot stand, verkoopsters, secretaressen en boekhouders. Het gevolg was dat de mode ging reageren op deze beroepen. De zakelijke kleding was geboren.

Hoe zag de zakelijke kleding van dames eruit?

Er werd gekeken naar wandelkleding voor heren. Deze waren sterk en hadden een goede stof die niet snel kapot ging. De wandelkleding is ontstaan door het uniform. Met kunst en vliegwerk kon deze wandelkleding dienst doen als zakelijke kleding dames. Deze stijl wordt nog steeds gebruikt.

Basisregels voor zakelijke kleding voor dames.

Het blijkt best wel ingewikkeld om goede zakelijke kleding te vinden voor het werk. Uit onderzoek blijkt dat Nederland niet goed is ingericht op de zakelijke kledingbehoeftes van de carrièrevrouw. Vaak is het kostuum voor dames donkerblauw. In België hebben ze meer keuze. Zakelijke kleding komt niet echt vrouwelijk over. Dit kun je compenseren met make-up en een leuk kapsel. Een basisregel is: “geen stropdas” dragen. Een andere basisregel is, dat de hoogte van uw functie de zakelijke kleding bepaald. De kleding moet dan verfijnt en klassiek zijn. Het belang hiervan is dat u uw baan serieus neemt. Tevens wordt u dan ook voor vol aangezien.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.