Warm de winter door

17 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Mode

De temperaturen in Nederland zijn al iets gezakt, maar vooralsnog is het de meeste dagen van de week nog aangenaam warm. Ondanks dat het – nog niet – koud is, is al wel het ideale moment om een winterjas aan te schaffen aangebroken. Winkels en webshops zoals Style Italy hebben namelijk net hun nieuwe collectie winterjassen binnen. Hierdoor is de keuze enorm en is de kans groot dat jouw maat er nog tussen zit.

Niet alleen een warme en comfortabele winterjas zorgt ervoor dat jij warm de winter doorkomt. Ook andere kledingstukken en accessoires helpen jou warm de winter door. Met de onderstaande tips haal jij zoveel mogelijk warmte uit jouw winterjas.

Koop een waterdichte winterjas

Voor we beginnen met tips over andere kledingstukken en accessoires om deze winter warm te blijven, willen we het toch nog even hebben over de winterjas. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen kou is het namelijk niet alleen belangrijk dat jouw winterjas windproof is, maar ook regen proof. In een regenland als Nederland krijg je het namelijk sneller koud door regen, dan door lage temperaturen. Bij voorkeur kies je voor een winterjas die wind- en regen proof is, maar wel ademend. Dit om overmatig zweten te voorkomen.

Draag verschillende laagjes

Naast een lekkere, waterdichte winterjas blijf je deze winter op temperatuur door laagjes kleding te dragen. Verschillende lagen kleding zijn niet alleen fashionable, maar zorgen er ook voor dat je altijd warm genoeg gekleed bent. Wanneer het binnen warm is, trek je snel en eenvoudig een laagje uit. Ga je naar buiten waar het kouder is? Doe dan weer een laagje extra aan voor voldoende warmte.

Naast het dragen van laagjes kleding blijf je ook warmer door kleding van synthetische materialen – denk aan polyester, acryl en viscose – te dragen. In tegenstelling tot bij katoenen kleding houdt synthetische kleding geen vocht (zoals zweet) vast en droogt synthetische kleding sneller. En droge kleding houdt je beter warm dan vochtige kleding.

Draag een sjaal, muts en handschoenen

Een winterjas houdt je in de winter lekker warm, maar een jas alleen kan helaas niet je hoofd, nek en handen optimaal verwarmen. Om die reden zijn de sjaal, de muts en handschoenen uitgevonden. Veel mensen zweren deze handige accessoires echter af. De reden? “Het kriebelt of het verstikt”. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Niet elke sjaal, muts en handschoenen kriebelen, prikkelen of verstikken. Alleen de wollen of fleece varianten zijn niet zo prettig om te dragen, maar andere materialen zijn perfect voor warmte en comfort.

Draag laarzen of thermosokken

De laatste tip die wij je willen geven is om je voeten goed warm te houden. Het is namelijk waar dat wanneer je koude voeten hebt, je hele lichaam koud begint te worden. De oplossing? Winterlaarzen of thermo sokken in je schoenen.

Reacties uitgeschakeld voor Warm de winter door Tags: ,

Auteur:

This author has published 197 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.