Trouwringen zonder edelmetalen een nieuwe en betaalbare trend in de juwelierswereld

21 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Mode

De prijzen van goud, zilver en andere edelmetalen veranderen elke dag en dit heeft ook zeker invloed op de prijzen van trouwringen en andere ringen. Deze prijsveranderingen kunnen ervoor zorgen dat het in bepaalde tijden voor een grote groep mensen onmogelijk wordt een verlovingsring, trouwring of design sieraad te kopen. Mensen die gaan trouwen of mensen die gewoon erg veel van ringen houden zullen echter nog steeds op zoek zijn naar hun droomring. Juweliers en trouwring specialisten kunnen zelf helaas geen invloed uitoefenen op de wereldwijde edelmetalenkoers. Ze kunnen echter wel hun best doen om hun klanten alternatieven aan te kunnen bieden. We zien dan ook dat er steeds meer alternatieven op de markt komen. Juweliers richten zich steeds meer op de klanten die op zoek zijn naar goedkope en betaalbare trouwringen. De markt voor design trouwringen en handgemaakte trouwringen die niet uit edelmetalen gemaakt worden is om deze reden dan ook hard aan het groeien. Veel van deze ringen bestaan bijvoorbeeld uit titanium. Titanium is dan wel geen edelmetaal maar heeft volgens velen wel erg veel voordelen. Zo is een titanium trouwring bijvoorbeeld minder zwaar dan een platina trouwring, en daarnaast is het ook beter voor mensen met een erg gevoelige huid.

Het prijsverschil is niet de enige reden waarom de vraag naar trouwringen die niet uit edelmetalen bestaan blijft toenemen. Deze nieuwe ringen worden door veel mensen als trendy en vernieuwend gezien. Doordat deze ringen relatief nieuw zijn hebben veel mensen nu de kans om ook een exclusief sieraad te dragen zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

De online markt is in vrijwel elke sector groeiende. Toch bleef de groei bij juweliers hierbij lange tijd achter omdat consumenten vaak voorzichtig zijn met dure online aankopen. Door de lagere prijs van deze trouwringen neemt de online markt ook in deze sector toe. Hierdoor hebben juweliers er een extra afzet markt bij gekregen.

Ondanks de toename in de verkoop van ringen die niet uit edelmetalen bestaan blijkt ook dat veel mensen toch nog een voorkeur hebben voor de ‘’ouderwetse’’ ringen die wel met edelmetalen gemaakt worden. De trendy nieuwe ringen zijn vernieuwend en worden door vele mensen gewaardeerd en gedragen. Deze nieuwe trend betekend echter niet dat de populariteit van platina of gouden trouwringen aan het afnemen is.

Dus ga je trouwen en droom je al tijden van bijvoorbeeld een witgouden trouwring met briljant? Stort je dan niet meteen op de meest exclusieve trouwring maar neem ook even een kijkje bij de andere ringen. De kans bestaat dat dit goedkopere alternatief een erg aangename verrassing voor de portemonnee en het oog zal zijn.

Auteur:

This author has published 18 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.