Zon, zee, Valencia

26 augustus 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Reizen, Vakantie

Ben je op zoek naar een tweede huis om te overwinteren of gewoon om met je gezin heerlijke vakanties door te gaan brengen, maar weet je nog niet waar? Wat dacht je dan van het prachtige Valencia aan de oostkust van Spanje aan de Middellandse zee. Een prachtige plek vol oranjebloesem en sinaasappels, verse vis en rijstspecialiteiten, een heerlijk zeeklimaat en een gemoedelijke zee en een stad vol cultuur. Ervaar het zelf en kijk naar een huis te koop in Valencia. Je zal je er snel thuis voelen.

Costa del Azahar

Valencia ligt aan de Costa del Azahar. In het Nederlands betekent dit de Oranjebloesemkust. Nergens in Spanje vind je namelijk zoveel prachtige sinaasappelbomen met de bijbehorende oranjebloesem als de bomen in bloei staan dan aan deze kust en dus in en rondom Valencia. De streek is zeer gemoedelijk qua sfeer en dat merk je vooral aan alle gastvrije mensen in de stad. Er wordt overigens gewoon Spaans gesproken, maar ook het Valenciaanse dialect is zeer in trek. Dit is weer sterk verwant aan het Catalaans. Tegenwoordig wordt de naam “Costa de Valencia” steeds meer gebruikt voor de kuststrook van deze provincie.

Land van rijst

Valencia staat bekend om haar keuken. Het is de geboorteplaats van de paella: een gerecht met gele rijst dat vervolgens kan worden gevuld met vlees, groente of zeevruchten en vis. Ook andere variaties zijn mogelijk. Paella is niet het enige rijstgerecht dat geregeld op het menu staat. In Valencia zijn ze namelijk dol op rijst. Zo is er naast paella ook nog een andere specialiteit arros al forn, een heerlijk ovengerecht met tomaten en rijst. Er is zelfs een Museo del Arroz, het Rijstmuseum, waar je van alles over rijst en de streek te weten kunt komen.

Veel te zien in Valencia

Uiteraard is het heerlijk vertoeven aan een van de vele stranden van Valencia en ook een wandeling langs de boulevard of door de haven is een aanrader. Maar als je een tijdje in je eigen huis in de stad verblijft dan is het ook mooi om iedere keer wat anders te gaan bekijken. Leer meer over de stad in een van de vele musea in de stad. Er is een Natuurhistorisch Museum, Museum voor Natuurwetenschappen, Informatica Museum en natuurlijk een Museum voor de Schone Kunsten. Hou je van natuur? Dan is het Zeeaquarium een echte aanrader. Of ga naar de prachtige botanische tuinen van de stad. Ieder jaar zijn er verschillende festivals en feesten. Kortom het is puur genieten in en rondom Valencia.

 

Auteur:

ImmoVario is de Spaanse "Funda", maar dan voor vakantiewoningen in toeristische gebieden. Wij combineren het aanbod van lokale makelaars.

This author has published 1 articles so far.

Comments are closed.