Waterpret tijdens een kindervakantie in Spanje

29 juni 2015 | Auteur: | Posted in Reizen, Vakantie

Tijdens het zoeken naar de ideale vakantie houden ouders sterk rekening met wat de kinderen leuk vinden. Als er te weinig faciliteiten zijn zoals een mooi zwembad of een Nederlandstalig animatieteam is de kans groot dat men verder zoekt naar een ander hotel of camping. In Spanje weten ze echter wel goed in te spelen op wensen van kinderen. Accommodaties hebben soms zelfs meerdere zwembaden, er zijn kindermenu’s met kipnuggets en het land heeft daarnaast een groot aanbod aan aquaparken.

Bijna ieder deel van Spanje heeft wel een eigen waterpark. Daarom hoef je niet ver te reizen om een aquapark te bezoeken. De hoge glijbanen zorgen voor voldoende avontuur voor de kinderen en in de zwembaden kun je lekker afkoelen. Dus waar moet je last minute Spanje heengaan om van de beste waterparken te genieten?

Aquadiver in Platja d’Aro

In Platja d’Aro vind je Aquadiver, één van de mooiste waterparken van Spanje. Het aquapark heeft glijbanen voor verschillende leeftijden en in verschillende kleuren en vormen. Soms zelfs met meerdere banen naast elkaar waardoor de kinderen wedstrijdje kunnen doen. In andere glijbanen maak je een vrije val van tientallen meters of glij je in een band naar beneden.

Kom even bij van de spanning in het golfslagbad of in het themapark Fun Temple. En voor de allerkleinsten is er zelfs een babyzwembad.

Water World in Lloret de Mar

In een waterpark kun je veel spannende momenten beleven, maar in Water World zijn ook voldoende mogelijkheden om te relaxen. Er is een groot familiezwembad met ligweides en meerdere jacuzzi’s. Genoeg uitgerust? Neem dan een duik in het golfslagbad waar de golven tot wel twee meter hoog komen of ga raften in de grootste wildwaterbaan van Europa. In dit aquapark van Lloret de Mar vind je ook weer de kamikazeglijbanen. Die glijbanen hebben een vrije val van ruim 70 meter. Wow!

Aqualand Maspalomas in Gran Canaria

In het zuiden van Gran Canaria vind je Aqualand Maspalomas. Het park heeft soortgelijke attracties zoals de andere waterparken, maar onderscheidt zich met de Boomerang. Deze attractie heeft iets weg van twee skaterampen die tegen elkaar zijn gezet. Met hoge snelheid wordt je in een zwemband heen en weer geslingerd.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.