Kamperen

5 maart 2019 | Auteur: | Posted in Vakantie

Kamperen bij de boer, het wordt ieder jaar populairder. Niet zo gek ook want een boerencamping staat vaak garant voor gezelligheid, kleinschaligheid en is meestal ook goedkoper. Wat voor mij een groot voordeel is van een boerencamping is dat  kinderen lekker kunnen spelen of de dieren kunnen voeren waardoor je als ouder geen kind aan ze hebt. Toch kleven er ook wat nadelen aan en zijn er verschillende organisaties waar je even de weg in moet weten.

Kleine campings: Wij kamperen een paar keer per jaar bij de boer. We houden niet van grootschalige campings en hoewel er ook boerencampings zijn met 150 plekken blijft de teller bij kamperen bij de boer meestal onder de 40 plekken steken. Dat geeft een knus en gemoedelijk gevoel.

Rust: Het fijne aan deze campings is dat het er relatief rustig is. Natuurlijk heb je de geluiden van een boerderij zoals het kraaien van de haan of het loeien van de koeien maar verder is het vaak stil. Geen activiteitenprogramma’s tot diep in de nacht en vaak liggen de campings op voldoende afstand om ook geen last van verkeerslawaai te hebben.

Kinderen kunnen spelen: Voor de meeste kinderen is kamperen bij de boer echt een beleving. Ze kunnen lekker racen op speelgoed tractoren en skelters, helpen met de dieren voeren en er is genoeg ruimte om met vriendjes te kunnen spelen. Vooral voor kleine kinderen voelt een kleine camping ook veiliger en daar kunnen ze makkelijker hun weg vinden.  Ik heb geen ervaring met pubers op een boerencamping maar ik kan me voorstellen dat kamperen bij de boer dan wat minder uitdaging biedt.

De dieren: Of je n op een veeteelt of akkerbouwbedrijf kampeert op de meeste boerencampings zijn dieren. Vaak mogen kinderen het kleinvee aaien of helpen voeren en samen met de boer op bezoek bij het groot vee. De kippen voeren, een kalfje de fles geven of een rondje lopen met de pony is iets wat ze zeker bij blijft.

Zelf ben ik helemaal niet zo’n dieren vriend maar de aanwezigheid van dieren op een camping zorgt er voor mij wel voor dat ik nog meer een buitengevoel krijg. Dat is anders dan thuis waardoor het vakantiegevoel op een boerderijcamping voor mij groter is.

CAMPINGS NEDERLAND  Kamperen bij de boer, alles wat je moet weten

KAMPEREN BIJ EEN AKKERBOUW- VS. VEE- OF NIET ACTIEVE BOER

Bij kamperen bij de boer denken de meeste mensen meteen aan veeteelt boerderijen. Toch zijn er net zo veel of misschien zelfs wel meer akkerbouwbedrijven met een camping. Kamperen bij beide soorten bedrijven is vaak toch een beetje anders.

Kamperen bij een akkerbouwboer: Deze boerencampings hebben als voordeel dat ze vaak weinig tot geen dieren hebben, op wat kleinvee voor de gezelligheid na. Voordeel daarvan is dat er minder geluidsoverlast is van loeiende koeien bij het eerste ochtendgloren. Daarnaast is er minder mest waardoor je ook minder last hebt van vliegen. Dat betekent natuurlijk ook dat de kans dat je hier een kalfje de fles kunt geven kleiner is.

Kamperen bij een veeboer: Bij een camping bij een veeboer moet je dus rekening houden met wat meer stank en geluidsoverlast. Hoewel veel boerencampings echt enorm hun best doen om de stank- en vliegenoverlast te voorkomen door te sproeien en de boel schoon te houden is dat gewoon niet helemaal te voorkomen. Tot op zekere hoogte heeft dat ook gewoon zijn charme.

Het bijzondere van kamperen bij een boer met vee is dat je daar meer in contact staat met de dieren en dat kinderen vaker mee mogen helpen. Dan zie je hoe een pas geboren veulentje voor het eerst probeert te staan of hoe een kalfje wordt geboren en dat is echt bijzonder.

Reacties uitgeschakeld voor Kamperen

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.