Kamperen in het wild? Dan mogen deze vijf dingen beslist niet ontbreken!

2 oktober 2019 | Auteur: | Posted in Vakantie

Wildkamperen: voor de één een droom, voor de ander een regelrechte ramp? Ben jij die avonturier die het weleens zou willen proberen? Kamperen in de middle of nowhere, met alleen de absolute basisbenodigdheden in je rugzak? Dan mogen de volgende vijf benodigdheden in ieder geval niet ontbreken.

Een stevige tent

Het kiezen van een goede tent is het allerbelangrijkst. Dit is je slaapkamer voor de komende tijd, waardoor hij stevig en comfortabel moet zijn. Je wilt niet dat er bij de eerste de beste hoosbui water naar binnen komt of dat je tent zomaar wegwaait. Aan de andere kant moet de tent compact en licht van gewicht zijn. Je moet ‘m immers voortdurend meenemen en weer opnieuw opbouwen. Gelukkig zijn er tenten verkrijgbaar die zichzelf als het ware opzetten!

Een warme slaapzak

In de natuur kan het flink koud zijn, zeker ‘s nachts. Investeren in een slaapzak van goede kwaliteit is dan ook ten zeerste aan te bevelen. Om ervoor te zorgen dat je slaapzak droog blijft kun je ook een bivakzak meenemen. Deze is waterdicht en houdt je bovendien extra warm.

Een vlijmscherp mes

Ook een goed en vooral scherp mes is onontbeerlijk tijdens het wildkamperen. Hoewel een zakmes wellicht lekker compact is, kun je beter kiezen voor een stevig vaststaand survivalmes in een holster. Het mes moet tegen een stootje kunnen. Je moet er bijvoorbeeld hout mee kunnen snijden om een vuurtje te maken. Verder is een zakslijpsteen ook geen overbodige luxe, om het mes ook onderweg scherp te houden. Aan een bot mes heb je immers niets.

Een nachtkijker

Om ook na het vallen van de avond de omgeving goed in de gaten te kunnen blijven houden, doe je er verstandig aan een nachtkijker mee te nemen. Dit is een opzetstuk voor je verrekijker, die ook in het donker voldoende zicht biedt. Deze versterken het zogeheten restlicht, afkomstig van de maan en de sterren. Infrarood helpt je verder om je zicht te vergroten.

Een hoofdlamp

Als aanvulling hierop is het eveneens een goed idee om een hoofdlamp mee te nemen tijdens het wildkamperen. Deze stelt je in staat te zien bij donkere omstandigheden, terwijl je ondertussen nog steeds beide handen vrij hebt. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld gaat nachtvissen!

Reacties uitgeschakeld voor Kamperen in het wild? Dan mogen deze vijf dingen beslist niet ontbreken!

Auteur:

This author has published 44 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.